HerNews.gr
Σχέσεις

Γιατί ξενέρωσες στη σχέση σου;

zeugari

Το ρήμα ξενερώνω αμέσως μου προκαλεί ένα ύφος συγκεκριμένο, κάτι ανάμεσα σε απορία, απογοήτευση και προσμονή για το παρακάτω, γιατί κάτι δεν μου αρέσει σε αυτό που βιώνω αυτή τη στιγμή. Μπορεί το ξενέρωμα να πραγματοποιηθεί σε μια σχέση και αν ναι, τι ακριβώς σημαίνει;

Ξενερώνω σημαίνει κυριολεκτικά ότι επανέρχομαι σε νηφάλια κατάσταση μετά από μεθύσι και μεταφορικά ότι χάνω το ενδιαφέρον μου για κάτι. Άρα όταν σε μια σχέση χάσεις το ενδιαφέρον σου για τον σύντροφό σου, ξενερώνεις;

gynaika

Η απάντηση είναι διττή. Ναι και όχι και αυτό γιατί δεν υπάρχει στάνταρ κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι όταν χάσεις το ενδιαφέρον σου για τον σύντροφό σου. Μπορεί να νιώθεις ότι έχετε προχωρήσει σε μια πιο φιλική κατάσταση και έτσι δεν μπορείς να τον δεις ερωτικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ξενερώνεις.

”Ξενερώνω” σημαίνει να χάνεις με άσχημο τρόπο το ενδιαφέρον σου μέσα από συμπεριφορές που συμβαίνουν κατ’ επανάληψη και δεν σου αρέσουν ή να έχουν συμβεί μια μόνο φορά και αυτό να αρκεί για να μη θέλεις να συνεχίσεις κοινή πορεία με τον άνθρωπο που είσαι μαζί.

Το ξενέρωμα κατά την άποψή μου είναι τόσο σοβαρό στη σχέση, όσο η έκφραση που με κάνει να παίρνω. Και αυτό γιατί δεν έχει πισωγύρισμα. Γίνεται να ξε – ξενερώσεις; Δεν νομίζω. Θα χρειαστεί υπέρμετρη καταβολή προσπάθειας από τον άλλο για ν’ αλλάξει αυτό και η αλλαγή δεν θα κρατήσει πολύ.

zeugari xeria

Σωστή πρόταση είναι, να μη φτάσεις στο σημείο να ξενερώσεις στη σχέση σου. Αν κάτι δεν σου αρέσει, πες το, εξέφρασέ το, ανοίξου. Πριν το ”δεν μου αρέσει αυτό”, γίνει ”ξενέρωσα”.

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις: Tι φταίει που η ερωτική σου ζωή πάει από το κακό στο χειρότερο

Her News b

Απιστία: Οι επικίνδυνες φάσεις στη ζωή ενός ζευγαριού

HerNews ka

Άραγε ερωτεύτηκες εκείνον ή την ιδέα του να είστε μαζί; 

HerNewskl