HerNews.gr
Ελλάδα

Ο δήμος Πειραιά φιλοξενεί πρόσφυγες από την Ουκρανία – Πρωτοβουλία αλληλεγγύης απο τον Γιάννη Mώραλη

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης από τον δήμο του Πειραιά και τον Γιάννη Μώραλη, που υποδέχεται και φιλοξενεί πρόσφυγες από την Ουκρανία. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, πρόσφυγες από το Χάρκοβο φιλοξενούνται ήδη σε ξενοδοχείο και σε δομές του δήμου, ενώ αναμένονται και άλλοι που εγκαταλείπουν την Οδησσό.

«Σας ευχαριστούμε παρα πολυ, μας δώσατε σπίτι, φαγητό, εδώ ξεχάσαμε ότι ήρθαμε απο την κόλαση του πολέμου..» δηλώνει Ουκρανή πρόσφυγας.

Ουκρανές γυναίκες και παιδιά από το Χάρκοβο, φιλοξενούνται απο τη Δευτέρα στον δήμο Πειραιά.

«Είμαστε στην ευχάριστη μεν θέση, μακάρι να μην είχε χρειαστεί φυσικά, να έχουμε μαζί μας 25 ανθρώπους από την Ουκρανία, από το Χάρκοβο και το Κίεβο, μητέρες και μικρά παιδιά, έρχονται άλλοι 9 από την Οδησσό, οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι, ταλαιπωρημένοι, είναι όμως δυνατοί» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Στηρίζοντας έμπρακτα το δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, ο δήμος Πειραιά τους παράσχει διαμονή, σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

«Μας εξοντώνουν. Πήρα το παιδί και έφυγα απο το Χάρκοβο. Έριχναν βόμβες σε κατοικημένες περιοχές, βομβάρδιζαν νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς.. Φοβάμαι για τον σύζυγο και τον πατέρα μου» αναφέρει στην κάμερα του MEGA, Ουκρανή πρόσφυγας.

Οι Ουκρανοί πρόσφυγες φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο και σε ΚΑΠΗ του δήμου.

«Θέλω να πάω στο σπίτι μου, με περιμένει ο μπαμπάς και ο παππούς μου» λέει ένα 3χρονο παιδί.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, έκανε από την πρώτη στιγμή γνωστή την πρόθεσή του να φιλοξενήσει πρόσφυγες από την Ουκρανία και ειδικότερα από την αδελφοποιημένη με τον Πειραιά πόλη της Οδησσού, με επιστολή του στον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο.

Νεότερα Άρθρα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δεν θα εξεταστεί στις Πανελλαδικές – Τι άλλαξε

HerNews ka

Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για εργαζόμενους, καταστήματα & σούπερ μάρκετ – Οι αλλαγές στα ωράρια

Her News

Νεκρά άλογα εντοπίστηκαν στην Πάρνηθα – Σοκαριστικές εικόνες

HerNews ka