HerNews.gr
Fitness

Διατροφή: Τα μεγαλύτερα λάθη της καθημερινής

Καθημερινά όλοι μας, κάνουμε λάθη στη διατροφή μας τα οποία μπορούν να έχουν επίπτωση τόσο στο βάρος μας όσο και στη γενικότερη υγεία μας. Για αυτό πρέπει να δώσουμε προσοχή σε συγκεκραμένα πράγματά και να τα διορθώσουμε. 

Παραλείπουμε γεύματα
Ένα από τα πολύ βασικά  λάθη που κάνουμε είναι η παράλειψη γευμάτων και κυρίως του πρωινού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να «ρίχνει» τον μεταβολισμό μας και να οδηγεί τον οργανισμό στο να αποθηκεύει πιο εύκολα λίπος. Για αυτό δεν ξεχνάμε το πρωινό έστω και πιο αργά. 

Τρώμε πολύ μεγάλες μερίδες
Πολλές φορές η ποσότητα που τρώμε δεν έχει καμία σχέση με τη μερίδα που μας αναλογεί, έτσι ώστε να χορτάσουμε και να προσέξουμε να μην είμαστε υπερβολικοί.

Αποφεύγουμε τα λιπαρά και τους υδατάνθρακες στην διατροφή μας 
Το ότι τρώμε λιπαρά δε σημαίνει πως τα αποθηκεύουμε σε λίπος και το ότι τρώμε υδατάνθρακες δε σημαίνει πως σαμποτάρουν την απώλεια βάρους. Ισα ισα, χρειαζόμαστε την ενέργεια. 

Δεν πίνουμε αρκετό νερό στην διατροφή μας
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η ενυδάτωση μας, την οποία πολλές φορές παραμελούμε.  Το νερό είναι αναγκαίο για την καύση των θερμίδων.

Αν αφήσετε τον εαυτό σας να αφυδατωθεί ο μεταβολισμός σας υπολειτουργεί και αυτό σημαίνει αργότεροι ρυθμοί στην απώλεια βάρους. Δεν ξεχνάμε λοιπόν να πίνουμε καθημερινά περίπου 2 λίτρα. 

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ασκήσεις για την οστεοπόρωση

Her News

Χορέψτε! Κάνει καλό σε ψυχή & σώμα!

Her News b

Αλκοόλ και Διατροφή: Πως να μην πάρεις βάρος

Her News b