HerNews.gr
Fitness

Ασκήσεις για την οστεοπόρωση

Οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στην οστεοπόρωση μετά την εμμηνόπαυση. Οι ασκήσεις για την οστεοπόρωση βοηθάνε την αύξηση της οστικής πυκνότητας και την ελαχιστοποίηση των καταγμάτων. 

Η τακτική άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε γερά οστά και να επιβραδύνετε την οστική απώλεια. Συνιστάται ανεπιφύλακτα να ξεκινάτε από μικρή ηλικία και να διατηρείτε την άσκηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας.

Δείτε τις παρακάτω ασφαλείς ασκήσεις για οστεοπόρωση που περιγράφονται στις παρακάτω εικόνες. Κάνοντας αυτές τις ασκήσεις για 10 με 15 λεπτά καθημερινά, μπορεί ενδεχομένως να αναστρέψετε και να αποτρέψετε την οστεοπόρωση.

1. Καθίσματα καρέκλας

Αυτή είναι μια εξαιρετική άσκηση ενδυνάμωσης και εξισορρόπησης ολόκληρου του σώματος. Μπορείτε να επιλέξετε είτε καναπέ, είτε καρέκλα. Προτιμήστε μια καρέκλα που θα μπορείτε να ακουμπάτε τα χέρια σας για στήριξη.

Σταθείτε με τα πόδια σας πιο ανοιχτά από το πλάτος των ώμων μπροστά από μια καρέκλα. Γυρίστε τους ώμους σου προς τα πίσω, σηκώστε το κεφάλι σας και μην σκύβετε. Λυγίστε τα γόνατά σας και χαμηλώστε το σώμα σας. Καθίστε στην καρέκλα και σηκωθείτε ξανά στην αρχική θέση. Κάντε αυτό 10 φορές και αυξήστε τις επαναλήψεις και τα σετ.

Αποφύγετε να κάνετε αυτήν την άσκηση εάν έχετε αρθρίτιδα στο γόνατο, πόνο στη μέση ή τραυματισμό στο γόνατο.

2. Ανασηκώσεις γάμπας

Σταθείτε πίσω από μια καρέκλα και τοποθετήστε τα χέρια σας στην πλάτη. Γυρίστε τους ώμους προς τα πίσω και κοιτάξτε μπροστά. Αυτή είναι η αρχική σας θέση. Μετά ανασηκώστε τις φτέρνες σας από το έδαφος. Κάντε παύση για 5 δευτερόλεπτα, εκπνεύστε και τοποθετήστε τις φτέρνες σας στο έδαφος. Επαναλάβετε για 15 φορές.

3. Άσκηση ισορροπίας 

Τοποθετήστε μια καρέκλα στα δεξιά σας και κρατήστε την πλάτη με το δεξί σας χέρι. Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών. Σηκώστε το αριστερό σας πόδι από το πάτωμα προς το πλάι. Κρατήστε τα δάχτυλα των ποδιών σας στραμμένα προς τα εμπρός. Γυρίστε το πόδι σας προς τα πίσω και φέρτε το στο μπροστινό μέρος του δεξιού ποδιού. Επαναλάβετε 10 φορές και κάντε το ίδιο με το δεξί πόδι.

Σταθείτε πίσω από την καρέκλα. Τοποθετήστε το ένα ή και τα δύο χέρια στην πλάτη. Σηκώστε το δεξί σας πόδι από το πάτωμα και περιστρέψτε το μπρος και πίσω. Επαναλάβετε 10 φορές και κάντε το ίδιο με το αριστερό σας πόδι.

Τα καλύτερα σνακ μετά την προπόνηση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

H καλύτερη ώρα για γυμναστική

Her News

Palmos Gym Ladies: Διασκέδαση και εξειδικευμένη γυμναστική για τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας

Her News

Ψωμάκια: Έτσι θα τα εξαφανίσεις!

Her News