HerNews.gr
Ελλάδα

Ζελένσκι στη Βουλή: «Ελευθερία ή Θάνατος» έλεγαν οι δικοί σας, αυτό λέμε και εμείς σήμερα

Ζελένσκι στη Βουλή: «Ελευθερία ή Θάνατος» έλεγαν οι δικοί σας, αυτό λέμε και εμείς σήμερα…  Η τηλεσύνδεση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, του επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη, του εκπροσώπου εκ μέρους της ΚΟ του ΜέΡΑ 25 Γιώργου Λογιάδη, ενώ απούσες -όπως είχαν δηλώσει- ήταν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας και προσφωνώντας τον Ουκρανό Πρόεδρο Β. Ζελένσκι. Tόνισε πως «με ιδιαίτερη τιμή και αισθήματα αλληλεγγύης σας υποδεχόμαστε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η ιστορική συνεδρίαση είναι αφιερωμένη στον αγωνιζόμενο και αμυνόμενοι ηρωικό λαό της Ουκρανίας απέναντι στην βάρβαρη εισβολή που, επί 43 ημέρες, γίνεται όλο και πιο απάνθρωπη. Η Ελλάδα καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την εισβολή».

Παράλληλα ο Ζελένσκι επισήμανε τη βοήθεια της χώρας μας προς την Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι «μας συνδέουν μοναδικοί ιστορικοί δεσμοί» και αναφέρθηκε στην μαρτυρική Μαριούπολη.

«Για πάνω από ένα μήνα ξυπνάω και σκέφτομαι τη Μαριούπολη»

Παίρνοντας τον λόγο ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι είπε: «Για πάνω από ένα μήνα ξυπνάω και σκέφτομαι τη Μαριούπολη, αυτή τη μαρτυρική πόλη που καταστρέφουν τα ρωσικά στρατεύματα».

«Ουδέποτε κατάφεραν να χτυπήσουν τις πόλεις ισοπεδώνοντάς τες και ταυτόχρονα αναγκάζοντας το λαό να φύγουν από την πείνα και τις κακουχίες. Οι στρατιωτικοί καταστρέφουν τα πάντα. Δεν υπάρχει κανένα κτήριο που να μην έχει καταστραφεί και 100.000 παραμένουν εκεί. Όλοι τα έχουν δει αυτά. Η Μαριούπολη, το λίνκο μιας πολύ μεγάλης ελληνικής κοινότητας έχει καταστραφεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι.

«Είναι αδύνατο να βρούμε τις απαρχές αυτής της ελληνικής επαρχίας. Η συνύπαρξη των δύο λαών μας εκεί είναι δεδομένη», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Πρόεδρος Ζελένσκι.

Νεότερα Άρθρα

Δεν… έπεισε η Πισπιρίγκου με τη μαραθώνια απολογία της – Προφυλακιστέα ξανά!

HerNews ka

Κιβωτός του Κόσμου: Αυτή είναι η νέα διοίκηση

HerNews ka

Υπόθεση Πάτρας: Όσα «είδε» η παιδοψυχολόγος μέσω των ζωγραφιών της Τζωρτζίνας

Her News b