HerNews.gr
Ελλάδα

Δεν… έπεισε η Πισπιρίγκου με τη μαραθώνια απολογία της – Προφυλακιστέα ξανά!

Προφυλακιστέα κρίθηκε εκ νέου η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την απολογία της για τους θανάτους των δύο μικρότερων θυγατέρων της, Μαλένας ηλικίας 3,5 ετών στις 13 Απριλίου 2019 και της 6 μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

Η 35η τακτική ανακρίτρια, Ευγενία Τζωρτζάτου, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα διέταξε την εκ νέου προσωρινή κράτηση της 34χρονης κατηγορούμενης.

Όπως είναι γνωστό, η Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείται ήδη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού από τον περασμένο Απρίλιο που είχε απολογηθεί στην 18η τακτική ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάππα, και είχε κριθεί προφυλακιστέα για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, υπόθεση η οποία έχει φτάσει στο ακροατήριο με τη δίκη να έχει ξεκινήσει τις 9-1-2023 και να έχει ήδη διακοπεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τις 31 Ιανουαρίου 2023.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο ανώτατο όριο για την προσωρινή κράτηση ενός υπόδικου κατηγορούμενου είναι οι 18 μήνες. Τον Απρίλιο η 34χρονη θα έχει συμπληρώσει 12 μήνες στη φυλακή για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και ο χρόνος προσωρινής κράτησής της μπορεί να παραταθεί άλλους έξι μήνες, δηλαδή μέχρι τον Οκτώβριο του 2023

Με τη νέα απόφαση περί προφυλάκισης – για την υπόθεση των θανάτων των Μαλένας και Ίριδας που αποτελεί ξεχωριστή δικογραφία – θα ξεκινήσει να «μετράει» εκ νέου ο χρόνος προσωρινής κράτησης από τον Ιανουάριο του 2023.

Άρα θεωρητικά και με την προϋπόθεση ότι το Δικαστικό Συμβούλιο θα παρατείνει το χρόνο κρατήσεώς της κάθε εξάμηνο, μπορεί να παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Ιούλιο του 2024.

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Ξάφρισαν» το σπίτι της Μαρίνας Πατούλη στη Μύκονο – Της άρπαξαν 8.500 ευρώ και ακριβά κοσμήματα

Her News

Κουφονήσια: Γνωστή επιχειρηματίας από το Κολωνάκι θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Her News

H Αθήνα υποδέχθηκε τη νέα χρονιά με ένα φαντασμαγορικό θέαμα πάνω από τον ουρανό της Ακρόπολης

Her News