HerNews.gr
Beauty

Ποιος είναι ο λόγος που τα προϊόντα καθαρισμού πρέπει να έχουν χαμηλό PH για την επιδερμίδα;

PH δέρματος

Η επιδερμίδα μας είναι ο καμβάς μας και οφείλουμε στον εαυτό μας να τη φροντίσουμε, γνωριζόντας το PH που πρέπει να έχουν τα skincare προϊόντα.

επιδερμίδα

Tα προϊόντα που θα χρησιμοποιείς πρέπει να έχουν τα σωστά ενεργά συστατικά που δε θα προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα σου και θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της επιδερμίδας. Το PH μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στον οργανισμό σου.

Σημαντικό είναι να επιλέγεις προϊόντα με χαμηλό PH για την επιδερμίδα σου.

Αρχικά, καλό θα ήταν να αναφέρουμε το τι ειναι το PH. Eίναι μονάδα μέτρησης που δείχνει πόσο όξινο ή πόσο αλκαλικό είναι κάτι. Όσον αφορά το δέρμα μας, έχει ουδέτερο PH και θέλουμε να το διατηρήσουμε ή ακόμη και να καταφέρουμε να το επαναφέρουμε. 

Αν έχεις καταστρέψει το PH της επιδερμίδας σου, καταστρέφει παράλληλα τον φραγμό. Επίλεξε ρετονίλη ή βιραμίνη C, καθώς διεισδύουν εις βάθος της επιδερμίδας. 

Επίσης, το καθαριστικό προσώπου σου, σου προτείνουμε να είχε ελαφρώς όξινο PH (4-6). Μην ξεχνάς πως το νερό είναι αλκαλικό, συνεπώς αυξάνει το PH σου. Εσύ γνώριζες πως τα περισσότερα σαπούνια έχουν ουδέρετερο PH και οι καθαριστικές κρέμες είναι αλκαλικές. Αν το καθαριστικό σου είχε υψηλό PH, θα είχες ξηρότητα ή φραγμένους πόρους. 

επιδερμίδα

Αν αποφασίσεις να διορθώσεις την ισορροπία του PH της επιδερμίδας, τότε επίλεξε το σωστό προϊόν. Μην αποκλείεσεις βέβαια κάποια “σκληρά” συστατικά και μην παραλείπεις μετά τον καθαρισμό σου την τονωτική λοσιόν. Πώς διαφορετικά θα προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου για όσες θεραπείες χρειάζεται ακόμη και για έναν καθαρισμό προσώπου; 

Η σωστή ισορροπία είναι αυτή που οδηγεί στην αποτελεσματική απορρόφιση των ενεργών συστατικών από το δέρμα και κυρίως στην εξωτερική στοιβάδα.

Πώς θα αναγνωρίσεις το PH που περιέχει ένα προϊόν για την επιδερμίδα σου;

Όσα καθαριστικά προσώπου έχουν χαμηλό PH, συνήθως μπορείς να τα βρεις σε υφή γαλακτώματος ακόμη και κρέμας ενώ ο αφρός έχει πιο υψηλό PH. Επίσης, αν παρατηρήσεις κάποιες φυσαλίδες, τότε το καθαριστικό έχει υψηλό PH συνεπώς είναι αλκαλικό. 

Νεότερα Άρθρα

Light Grey Manicure: Βρήκαμε το πιο κομψό μανικιούρ για την άνοιξη

HerNewskl

Brownie Batter: To νεο καστανό που δεν απαιτεί συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο

HerNewskl

Satin Slip Dress Nails: To πιο κομψό tiktok trend της σεζόν!

HerNewskl