HerNews.gr
Συνταγές

Πασχαλινό Τραπέζι: Πανακότα με μαστίχα και βερίκοκο

panakota

Την Κυριακή του Πάσχα έχει την τιμητική του το Πασχαλινό Τραπέζι με όλα τα λαχταριστά φαγητά που περιλαμβάνει. Στο Hernews έχουμε την ιδανική πρόταση για να κλείσει γλυκά και ελαφριά η γιορτινή αυτή ημέρα, με την πεντανόστιμη συνταγή από το Manacooks.

Ένα ανάλαφρο γλυκό, που δεν λιγώνει, αρωματισμένο με μαστίχα που βοηθά την πέψη. Η Πανακότα ετοιμάζεται εύκολα, ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ, και περιμένει ήσυχα στο ψυγείο για να κλείσει το Πασχαλινό τραπέζι με την πιο δροσερή νότα!

panakota

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 6 φύλλα ζελατίνας
  • 1 γρ. μαστίχα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%
  • 1/2 βάζο κομπόστα βερίκοκο

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνας σε 1 λίτρο κρύο νερό για 5-10′. Χτυπάτε τη μαστίχα με λίγη από τη ζάχαρη καλά στο γουδί ώστε να γίνει σκόνη. Ζεσταίνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα την κρέμα μαζί με τη ζάχαρη και τη σκόνη της μαστίχας, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να έρθει λίγο πριν το βρασμό. Αποσύρετε από τη φωτιά. Στύβετε καλά τα φύλλα ζελατίνας και τα διαλύετε ανακατεύοντας καλά την κρέμα. Μοιράζετε σε ατομικές φόρμες και αφήνετε αρκετές ώρες στο ψυγείο να πήξουν. Σερβίρετε με το φρούτο ψιλοκομμένο επάνω σε κάθε φόρμα.

panakota

Αν προτιμάτε, βάζετε μισό βερίκοκο σε φόρμα με σχήμα αυγού στο σημείο που θα εμφανιζόταν ο κρόκος και συμπληρώνετε σιγά-σιγά με την κρέμα. Όταν έχει παγώσει καλά, βυθίζετε την φόρμα για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό, ώστε να γλιστρήσουν και να βγουν εύκολα τα «αυγουλάκια» σας.

panakota

Η Πανακότα με Μαστίχα και Βερίκοκο είναι η ιδανική συνταγή για ένα εναλλακτικό γλυκό στο Πασχαλινό τραπέζι, πέρα από τα καθιερωμένα.

Ακολουθήστε το Manacooks στο Instagram, επισκεφθείτε το Site και ανακαλύψτε όλες τις πεντανόστιμες συνταγές από τη Χριστίνα Αναστασοπούλου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

 

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή: Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αρωματισμένο σιρόπι από χυμό πορτοκάλι και καφέ espresso

Her News

Γευστικά Churros: Η αυθεντική Ισπανική συνταγή που θα σας συναρπάσει

HerNews ka

Πρωινό στο κρεβάτι: Γιατί η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Her News