HerNews.gr
Health

Πως θα χωνέψεις γρήγορα αν αισθάνεσαι δυσφορία μετά το φαγητό;

stomach

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα γιορτινά τραπεζώματα και δικαίως. Συχνά, όμως, το παρακάνουμε. Δυσκολεύουμε την πέψη, με αποτέλεσμα να επιβαρύνουμε το στομάχι μας και να αποκτούμε μια έντονη αίσθηση δυσφορίας. Πως λοιπόν θα χωνέψεις;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να χωνέψεις, αλλά οι παρακάτω είναι οι πιο εύκολοι και οι πιο αποτελεσματικοί:

Κάνε μια βόλτα 10 λεπτά με τα πόδια για να χωνέψεις 

Μια βόλτα έξω μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το μυαλό σας και επίσης να βελτιώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Δεν σημαίνει ότι απομακρύνετε αυτό που έχετε φάει, αλλά βοηθά στη ρύθμιση του εντέρου και στην πέψη.

stomach

Δοκιμάστε μέντα

Πιπιλίστε μια καραμέλα μέντας αμέσως μετά το φαγητό. Η μέντα έχει μενθόλη που βοηθά στην μείωση των αερίων του στομάχου, της δυσπεψίας και της ναυτίας. Βασικά βοηθά στην ανακούφιση του ανοίγματος μεταξύ του στομάχου και του οισοφάγου, επιτρέποντας στο οξύ του στομάχου να ρέει προς τα κάτω. Μπορείτε επίσης να πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι μέντας ή να μασήσετε μια τσίχλα μέντας για ανακούφιση.

Πιείτε νερό 

Το να πιείτε νερό μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρύνετε λίγο από το νάτριο που έχετε καταναλώσει. Μην το παρακάνετε εάν είστε υπερβολικά γεμάτοι, όμως. 120-240 ml είναι αρκετό μετά από ένα μεγάλο γεύμα. Στη συνέχεια, φροντίστε να μείνετε ενυδατωμένοι το υπόλοιπο της ημέρας. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να χωνέψεις.

stomach

Κάντε ένα απαλό μασάζ

Με κυκλικές κινήσεις την περιοχή του στομάχου. Χρησιμοποιήστε αμυγδαλέλαιο και θα σας ανακουφίσει. Μην πιέζετε όμως πολύ την περιοχή, καθώς θα σας δημιουργήσει περισσότερο πόνο. Προσπαθήστε να κάνετε ήρεμες κινήσεις χαλάρωσης. 

Προσοχή! Η σόδα που προτείνουν πολλοι, μπορεί να σας κάνει χειρότερα, καθώς το ανθρακικό δημιουργεί περισσότερο αέρα. Η αλήθεια είναι όμως, ότι είναι πολλοί αυτοί που τους ανακουφίζει κάποιο ανθρακούχο ποτό. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Ο Οκτώβριος ως μήνας πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

HerNews ka

Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στις κρίσεις πανικού και του άγχους

HerNews ka

Διατροφή: Ποιες τροφές βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος;

Her News b