HerNews.gr
Health

Διατροφή: Ποιες τροφές βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος;

smoothie

H κυκλοφορία του αίματος μπορεί να μην είναι και τόσο καλή σε όλους τους οργανισμούς. Αυτό  μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες όπως το κάπνισμα, η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης. 

Αν θέλετε να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος σας, θα πρέπει αρχικά να προσέξετε και την διατροφή σας. Υπάρχουν 2 τροφές, που αποτελούν τον καλύτερο σας σύμμαχο. Η κυκλοφορία του αίματος σας, θα βελτιωθεί πολύ αν επιλέξετε να εντάξετε τις παρακάτω τροφές στην διατροφή σας. Αν και δεν είναι οι αγαπημένες τροφές πολλών ανθρώπων, θα δείτε ότι μπορείτε να τις απολαύσετε σε διάφορες παραλαγές τους, όπως smoothies, μαζί με άλλες τροφές κλπ…

beets

Παντζάρια για την κυκλοφορία του αίματος

Τα συναντάμε σε πολλούς ενεργειακούς χυμούς ή σφηνάκια ευεξίας. Τα παντζάρια φημίζονται για τις ενεργητικές τους ιδιότητες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτές οφείλονται στα φυσικά νιτρικά που περιέχουν, φυσικές χημικές ουσίες δηλαδή που βρίσκονται στο έδαφος, τον αέρα και το νερό και χρησιμοποιούνται ως πρόσθετο τροφίμων για να σταματήσουν την ανάπτυξη βακτηρίων και να ενισχύσουν τη γεύση και το χρώμα των τροφίμων. Αυτά τα νιτρικά άλατα βοηθούν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος όταν μετατρέπονται σε μονοξείδιο του αζώτου στο σώμα. Το οποίο βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.

nuts

Καρύδια για την κυκλοφορία του αίματος 

Πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα καρύδια έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης που μπορεί να βοηθήσει στη ροή του αίματος. Τα καρύδια, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Ε, η οποία λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και μπορεί να βοηθήσει στην ενδοθηλιακή λειτουργία, απελευθερώνοντας ουσίες που ελέγχουν τη χαλάρωση και τη σύσπαση των αγγείων καθώς και ένζυμα που ελέγχουν την πήξη του αίματος, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την προσκόλληση των αιμοπεταλίων.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Πώς να μείνεις ξύπνια όλη τη νύχτα

Her News

Η θαυματουργή βιταμίνη D

Her News

Τζίντζερ: Όλα όσα θες να ξέρεις

Her News