HerNews.gr
Συνταγές

How to: Διατήρησε τα λεμόνια φρέσκα για έναν μήνα

lemons

Η εποχή που τα λεμόνια ήταν στην άνθισή τους φτάνει στο τέλος της. Τώρα σιγά σιγά, παίρνουν τα ηνία οι χυμοί λεμονιού που, είτε έχουμε οι ίδιοι φτιάξει, είτε έχουμε αγοράσει.

Τα λεμόνια έχουν υπέροχη μυρωδιά, δίνουν γεύση στο φαγητό μας και όχι μόνο. Το χρώμα και η όψη τους και μόνο, μας φτιάχνει τη διάθεση. Παρόλα αυτά, πολλοί από εμάς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ένα σάπιο λεμόνι μπορεί γρήγορα να καταστρέψει όλα τα υπόλοιπα στο μπολ, αν δεν το αποθηκεύσουμε σωστά. Η διατήρηση των λεμονιών για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό εξαρτάται από την κατανόηση μερικών βασικών στοιχείων της επιστήμης των τροφίμων, αλλά να είσαι βέβαιη ότι η μέθοδος είναι πολύ απλή.

Η αποθήκευση εσπεριδοειδών μπορεί να φαίνεται σαν μια μεταγενέστερη σκέψη μόλις επιστρέψεις στο σπίτι από το supermarket. Έτσι η αναδιοργάνωση του ψυγείου για να χωρέσει όλα τα ψώνια σου, φέρνει σε δεύτερη μοίρα την αποθήκευση των εσπεριδοειδών σου. Συνεπώς το να τα αφήσεις έξω, στον πάγκο της κουζίνας φαντάζει η πιο εύκολη ιδέα. Ωστόσο, η Natalie Alibrandi, μια επιστήμονα τροφίμων με έδρα το Λονδίνο και διευθύνουσα σύμβουλο της Nali Consulting, λέει πως αυτή η απλή κίνηση στερεί από τα λεμόνια σου τη φρεσκάδα τους.

lemoni

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή για μους σοκολάτα έτοιμη στο πι και φι!

Her News

Φτιάχνουμε υγιεινό detox smoothie με φράουλες και ανανά

Her News

Ελαφριά, κρύα πιάτα για τις ημέρες του καύσωνα

Her News