HerNews.gr
Παιδί

Διαζύγιο: Πως θα το πούμε στο παιδί;

kid

Η σχέση σας με το σύζυγό σας είναι στο στάδιο του διαζυγίου και το μόνο που σκέφτεστε είναι “πως θα το πούμε στο παιδί;” Αν ναι, ακολουθήστε την παρακάτω συμβουλή. 

Πώς να το πούμε;

Η ανακοίνωση είναι καλό να γίνει και από τους δύο γονείς, αφού πρώτα έχουν σκεφτεί πολύ καλά τι θα πουν κι έχουν προετοιμαστεί και για την επικείμενη αντίδραση των παιδιών. Είναι αναμενόμενο τα παιδιά να κλάψουν, να θυμώσουν, να φωνάξουν, να παρακαλέσουν, να κάνουν ερωτήσεις. Οι γονείς πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, να καθησυχάσουν το/τα παιδιά τους και να παραμείνουν σταθεροί μην αφήνοντας αμφιβολία για το τι θα ακολουθήσει. Αυτό αν δεν πραγματοποιηθεί, θα επιφέρει ανασφάλεια και μια διαρκή προσπάθεια εκ μέρους του παιδιού να σμίξουν οι γονείς του και πάλι.

kid

Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών οι γονείς είναι καλό να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους με σαφήνεια. Αποκλείοντας κάθε πιθανότητα να αισθανθούν τα ίδια ένοχα και υπαίτια του χωρισμού. Ακόμα κι αν τα παιδιά έχουν διαφορετικές ηλικίες, η ανακοίνωση γίνεται παρουσία και των δύο. (ή όσων παιδιών υπάρχουν σε κάθε οικογένεια) Κι αν χρειάζεται μετέπειτα μπορεί να εξηγηθεί καλύτερα στο μεγαλύτερο παιδί. Κάτι τέτοιο προσφέρει ασφάλεια στα παιδιά και τους δίνεται η δυνατότητα της μεταξύ τους στήριξης και συμπαράστασης.

kid

Προσπαθήστε να «δώσετε φωνή» στα δικά τους συναισθήματα. Tα οποία μπορεί εκείνη την ώρα να μην μπορούν να εκφράσουν. Ενημερώστε τα παιδιά για τα διαδικαστικά! Ποιος αποχωρεί από το σπίτι, πότε θα βλέπει ο ένας τον άλλο κλπ. Ώστε ακόμα κι αυτή η μεγάλη αλλαγή να πραγματοποιηθεί εντός ενός πλαισίου σταθερότητας κι ασφάλειας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

 

Νεότερα Άρθρα

Χριστούγεννα: Ο κανόνας των πέντε δώρων για τo παιδί σας!

HerNewskl

Παιδί: Ιδέες για εύκολα και δροσερά σνακ στο σχολείο

Her News b

Επαγγελματικός προσανατολισμός: Πώς να βοηθήσουμε ένα παιδί να επιλέξει το επάγγελμα που του ταιριάζει

HerNews ka