HerNews.gr
Αφιερώματα

Νίκος Σεργιανόπουλος: 14 χρόνια από τη δολοφονία του

«Τετάρτη 7.40 το πρωί της 4ης Ιουνίου του 2008. Μετεώρων 14 στο Παγκράτι. Ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος, ο ζεν πρεμιέ της ελληνικής τηλεόρασης, βρέθηκε κατακρεουργημένος με 21 μαχαιριές, μέσα στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι» γράφει ο Πάνος Σόμπολος στο βιβλίο του «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα, όπως τα έζησα».

Η είδηση της δολοφονίας μεταδίδεται αστραπιαία και αναστατώνει τον καλλιτεχνικό κόσμο. Αλλά όχι μόνο. Οι γείτονες του ηθοποιού είναι σοκαρισμένοι από το αποτρόπαιο έγκλημα και η η αλλοδαπή οικιακή βοηθός του, η οποία είχε πάει λίγο μετά τις 7 το πρωί στο σπίτι για να δουλέψει, βρήκε τον ηθοποιό σφαγμένο και πνιγμένο στα αίματα. 

Η ιατροδικαστική έκθεση του Φ. Κουτσάφτη αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το πτώμα βρέθηκε γυμνό επί του δαπέδου σε ύπτια θέση και κάμψη των γονάτων. Η πρόσθια επιφάνεια του σώματος φέρει μεγάλη ποσότητα ξηρού αίματος και μικρών αιμοπηγμάτων».

Η περιγραφή του εγκλήματος από τον δράστη

Σύμφωνα με τον 30χρονο Γεωργιανό Νταβίντ Μουρτζικνέλι, το πρωί της 4ης Ιουνίου 2008, συναντήθηκε με τον Νίκο Σεργιανόπουλο στην πλατεία Βικτωρίας. Ο ηθοποιός του ζήτησε να πάνε σπίτι του νa κάνουν χρήση κοκαΐνης ενώ του έταξε πως θα καλούσαν και κοπέλες «για να περάσουν καλά». Στο σπίτι του Σεργιανόπουλου, έκαναν πράγματι χρήση κοκαΐνης και έμειναν με τα εσώρουχα τους για να συνευρεθούν ερωτικά. 

«Ο Σεργιανόπουλος σε κάποια φάση άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και μου ζήτησε να μου κάνει εκείνος σεξ. Εγώ αντέδρασα γιατί δεν είμαι παθητικός και με έθιξε. Κατάφερα να του πάρω το μαχαίρι και άρχισα να τον μαχαιρώνω σε διάφορα σημεία του σώματός του. Όταν σωριάστηκε κάτω, κατευθύνθηκα προς το μπάνιο για να πλυθώ επειδή είχα γεμίσει αίματα. Έπλυνα το μαχαίρι και το τοποθέτησα στο συρτάρι της κουζίνας» κατέθεσε ο Νταβίντ Μουρτζικνέλι, ενώ παραδέχτηκε ότι φεύγοντας πήρε μαζί του το κινητό τηλέφωνο του θύματος, 100 ευρώ από το πορτοφόλι του και τους δύο υπολογιστές του. 

 

Ισόβια κάθειρξη για τον 30χρονο Γεωργιανό Νταβίντ Μουρτζικνέλι
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, έκρινε ένοχο τον Γεωργιανό Νταβίντ Μουρτζικνέλι για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. 

10 πράγματα για τον σπουδαίο ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο 

1. Γεννήθηκε στη Δράμα στις 24 Σεπτεμβρίου 1952

2. Αποφοίτησε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος το 1979

3. Τον Οκτώβριο του 1979 μαζί με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Έφη Σταμούλη, Χρήστο Αρνομάλλη και διευθυντή το Νικηφόρο Παπανδρέου ιδρύει την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

4. Πρώτη θεατρική παράσταση με την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης ήταν Το όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Σε σκηνοθεσία Κόλιν Χάρρις.

5. Πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση στη σειρά Τελευταία Ιθάκη. Σε σκηνοθεσία Κώστα Αριστόπουλου και σε σενάριο Κατερίνας Πλασαρά το 1986 από το κανάλι της ΕΡΤ.

6. Είχε παρουσία στην τηλεόραση και σε σήριαλ που έχουν γράψει ιστορία. Αλλά η πολύ μεγάλη επιτυχία ήρθε τις σεζόν 1997 – 1999 στη σειρά του Mega Channel Δυό ξένοι των Δημήτρη Αποστόλου και Αλέξανδρου Ρήγα.

7. Η τελευταία του θεατρική εμφάνιση ήταν στο έργο Νυφικό κρεβάτι του Γιαν Ντε Χάρτογκ. Σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα στο θέατρο Βεάκη, το 2001.

8. Τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στο σήριαλ Η εξαφάνιση σε σενάριο Άντας Γκουρμπαλή – Τάσου Λαμπροθανάση και σκηνοθεσία Στράτου Μαρκίδη στο κανάλι του Alpha το 2008.

9. Είχε βραβευτεί μετά το θάνατό του ως αγαπημένος ηθοποιός του κοινού στα Τηλεοπτικά Βραβεία Πρόσωπα 2008 για την ερμηνεία του στη σειρά Η εξαφάνιση.

10. Έπεσε θύμα ανθρωποκτονίας στο σπίτι του στο Παγκράτι, στην Αθήνα στις 4 Ιουνίου 2008.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Οι 5 μεγαλύτερες προσωπικότητες του κόσμου: Ποιοι είναι & γιατί

Her News

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης – «Εδώ που έφτασες, λίγο δεν είναι..»

Her News b

Ευχές για το Πάσχα: Να τι να στείλεις

Her News b