HerNews.gr
Beauty

Τριπλό λούσιμο μαλλιών: Τι είναι και πότε πρέπει να το κάνετε

Πιθανότατα έχετε ακούσει για τον διπλό καθαρισμό, ο οποίος, όπως υποδηλώνει το όνομα, απαιτεί να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές. Η ιδέα είναι να καθαρίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Ομοίως, υπάρχει κάτι που ονομάζεται τριπλό λούσιμο, αλλά για τα μαλλιά. Ακούγεται υπερβολικό, το ξέρουμε, αλλά η μέθοδος έχει πραγματικά μερικά σημαντικά οφέλη για την υγεία των μαλλιών ανάλογα με τον τύπο τους.

Με απλά λόγια, το τριπλό λούσιμο είναι η διαδικασία να λούζετε τα μαλλιά σας τρεις φορές την ώρα που κάνετε μπάνιο, αντί να τα λούζετε δύο φορές. Όλα αυτά γίνονται σε μία συνεδρία όπου κάνετε αφρό, ξεπλένετε και επαναλαμβάνετε…και επαναλαμβάνετε ξανά.

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να ξεφύγουμε κάνοντας λιγότερο λούσιμο, το ηθικό δόγμα της ιστορίας είναι ότι τα υγιή μαλλιά χρειάζονται ένα καθαρό περιβάλλον για να αναπτυχθούν. Και αν δεν λούζετε τα μαλλιά σας επιμελώς, πράγματα όπως η συσσώρευση προϊόντων και τα φυσικά έλαια μπορεί να αρχίσουν να συσσωρεύονται στο τριχωτό της κεφαλής, οδηγώντας σε μερικές όχι και τόσο όμορφες παρενέργειες.Σκεφτείτε τον ερεθισμό, την αραίωση μαλλιών και, τελικά, την τριχόπτωση.

Αν και ορισμένοι ειδικοί στα μαλλιά —ειδικά οι χρωματιστές που θέλουν να βοηθήσουν στη διατήρηση του χρώματός σας— μπορεί να αποθαρρύνουν τις συχνές πλύσεις, πολλοί υποστηρίζουν ότι όσο περισσότερο καθαρισμός γίνεται, τόσο το καλύτερο. Για όσους αναζητούν πιο πυκνά, πιο γεμάτα μαλλιά, λούστε τα πιο τακτικά για να διασφαλίσετε ότι το τριχωτό της κεφαλής σας παραμένει καθαρό και ενυδατωμένο, ενθαρρύνοντας το βέλτιστο περιβάλλον για υγιή ανάπτυξη μαλλιών.

Ποια είναι τα οφέλη από το τριπλό λούσιμο των μαλλιών σας;

Αν είστε λάτρης των προϊόντων και σας αρέσει να χρησιμοποιήτε λάδια, σπρέι και styler, το τριπλό πλύσιμο είναι πιθανό για εσάς. Το ίδιο ισχύει και για τους χρήστες ξηρού σαμπουάν ή για εκείνους που τους αρέσει να ξεπερνούν τα όρια του χρόνου που μπορούν να περάσουν ανάμεσα στο λούσιμο των μαλλιών.

Παρόμοια με μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος πολλαπλών βημάτων, ένα τριπλό πλύσιμο μαλλιών μπορεί να είναι μια εξαιρετική τεχνική για τον αποτελεσματικό καθαρισμό, την εξισορρόπηση και τη στόχευση συγκεκριμένων περιοχών του τριχωτού της κεφαλής και του στελέχους της τρίχας για μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων.Διαφορετικοί τύποι σαμπουάν παρέχουν διαφορετικά οφέλη και μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων όπως η συσσώρευση προϊόντων, η ξηρότητα, ο όγκος, η υφή, ο τόνος και πολλά άλλα.

 

Πολλαπλές πλύσεις μαλλιών σας επιτρέπουν να καθαρίσετε πλήρως τη συσσώρευση στα μαλλιά. Αυτό περιλαμβάνει στην αφαίρεση λακ, υπολείμματα σιλικόνης, βαφές μαλλιών ή ξηρό σαμπουάν.

Όλοι οι τύποι μαλλιών μπορούν να επωφεληθούν από το τριπλό λούσιμο, αλλά ιδιαίτερα τα λεπτά μαλλιά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα λεπτά μαλλιά είναι συχνά πιο ευαίσθητα στη λιπαρότητα και τη συσσώρευση, κάτι που μπορεί να είναι πιο αισθητό στο τριχωτό της κεφαλής εάν έχετε λεπτή τρίχα. Για το επιρρεπή σε λιπαρότητα τριχωτό της κεφαλής, η χρήση της τεχνικής του τριπλού λουσίματος μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια της πλύσης σας. Λόγοι για τριπλό λούσιμο

Αν ο στόχος είναι η υγεία και η ανάπτυξη των μαλλιών, η μέθοδος των τριών βημάτων μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι έχετε ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής και τη βασική γραμμή για κούρεμα, χρώμα και styling. Το τριπλό λούσιμο μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονώσετε το τριχωτό της κεφαλής, για να προωθήσετε την ανάπτυξη των μαλλιών και να προσθέσετε λάμψη αφαιρώντας την υπερβολική συσσώρευση, προετοιμάζοντας παράλληλα τα μαλλιά για πρόσθετη υγρασία, όγκο και θρεπτικά οφέλη που θα ακολουθήσουν.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε τριπλή πλύση;

Για να είμαστε σαφείς, το τριπλό πλύσιμο δεν είναι πραγματικά κάτι που πρέπει να κάνετε καθημερινά ή ακόμα και κάθε δεύτερη μέρα. Είναι ιδανικό για όταν τα μαλλιά σας χρειάζονται λίγο επιπλέον καθαρισμό και βαθύ καθαρισμό. Αυτό πιθανότατα χρειάζεται μετά από κάθε δύο έως τέσσερις πλύσεις, ειδικά μετά τη χρήση πολλών προϊόντων styling ή ξηρού σαμπουάν.

Μπάρα σαπουνιού vs αφρόλουτρο: Ποιο είναι καλύτερο για το δέρμα σας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Sarah Jessica Parker: Είναι η βασίλισσα των κότσων και το αποδεικνύει διαρκώς!

HerNewskl

Hailey Bieber: Υιοθέτησε τη νέα τάση στο eyeliner που υπόσχεται ένα girly look!

HerNewskl

Scrunchie: 4 Εύκολα χτενίσματα που μπορείτε να κάνετε

Her News