HerNews.gr
Ελλάδα

Hλεκτρικό ρεύμα: Πώς θα πάρετε την επιδότηση έως 600 ευρώ

Για να λάβετε την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα που κυμαίνεται από 18 έως 600 ευρώ για τους λογαριασμούς που εκδόθηκαν από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022.

Θα πρέπει να πληροίτε συγκεκριμένα κριτήρια και να κάνετε τις απαραίτητες κινήσεις για την υποβολή της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανοίξει μετά τις 14 Ιουνίου και θα παραμείνει ενεργή έως το τέλος του μήνα.

Με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων αποσαφηνίζουμε τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες που αποτελούν τα «κλειδιά» για τη χορήγηση της ενίσχυσης.

1. Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση;

Οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η ενίσχυση αφορά στον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας καθώς και της μισθωμένης κατοικίας εξαρτώμενων παιδιών του νοικοκυριού που σπουδάζουν στο εσωτερικό.

2. Ποια είναι οι προϋποθέσεις;

Ο δικαιούχος θα πρέπει:

– Να υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Power Pass

– Να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 έως την 1η Μαΐου 2022. Εφόσον υποχρεούται από τον νόμο. Εάν υποχρεούται να υποβάλει για πρώτη φορά δήλωση εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021. Θα πρέπει να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση φορολογικού έτους 2021, πριν την υποβολή της αίτησης για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης. Στην τελευταία περίπτωση, ο φορολογούμενος επιβεβαιώνει κατά την υποβολή της αίτησης ότι είναι υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης για πρώτη φορά το φορολογικό έτος 2021.

– Να έχει δηλώσει το 2021 ετήσιο καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων οικογενειακό εισόδημα έως τις 45.000 ευρώ. Αν υποβάλει για πρώτη φορά φορολογική δήλωση λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα που θα δηλωθεί φέτος. Τα στοιχεία φορολογικής κατοικίας και του εισοδήματος λαμβάνονται υπόψη, όπως έχουν δηλωθεί, μέχρι τη στιγμή της αίτησης κάθε δικαιούχου.

– Ο αιτών πρέπει να είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος κατά την 1η Μαΐου 2022.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 

Νεότερα Άρθρα

Αντζελα Γκερέκου: «Η οικογένεια επέλεξε να καλύψει η ίδια τα έξοδα της κηδείας του Τόλη»

Her News

Προφυλακιστέος ο 42χρονος YouTuber – Έρευνες για να διαπιστωθεί το εύρος της δράσης

HerNews ka

Τέμπη: Η ώρα της αλλαγής βάρδιας των σταθμαρχών άλλαξε με διορθωτικό μετά την τραγωδία

HerNews ka