HerNews.gr
Ελλάδα

Σχέδιο «θερμοστάτης»: Σε λίγο οι ανακοινώσεις για το bonus

Τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο «θερμοστάτης» έβαλαν τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας. Έτσι ώστε να προχωρήσουν σήμερα, στις 10 το πρωί στις σχετικές ανακοινώσεις. Kαθώς το φετινό καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερα θερμό όχι μόνο από πλευράς καιρικών συνθήκων αλλά και με φόντο την ενεργειακή κρίση. H οποία  σπάει όλα τα κοντέρ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η σύσταση για τη σωστή χρήση των κλιματιστικών με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας είναι η ρύθμιση της θερμοκρασίας τους στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Όσον αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες.

Η σύσταση αυτή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να συνοδεύεται από αυξημένη χρηματοδότηση σε φορείς της γενικής κυβέρνησης, που την ακολουθούν πιστά.

Για το λόγο αυτό και θα εφαρμοστεί ένα σύστημα «ελέγχου». Ώστε να επιβεβαιώνεται η συμμόρφωση των παραπάνω φορέων με τις συστάσεις για τη χρήση των κλιματιστικών. Θα γίνεται, λοιπόν, σύγκριση του λογαριασμού ρεύματος της περιόδου αναφοράς με το αντίστοιχο δίμηνο του προηγούμενου έτους. Όταν θα διαπιστώνεται ότι αυτή είναι χαμηλότερη από ένα ποσοστό που θα οριστεί, τότε οι φορές θα επιβραβεύονται με αυξημένα κονδύλια τακτικού προϋπολογισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, θα λειτουργήσει ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου θα καταχωρούνται τα στοιχεία και οι καταναλώσεις κάθε δημοσίου κτιρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επί τάπητος έχει τεθεί και το ενδεχόμενο παροχής κινήτρων για εξοικονόμηση ενέργειας και από νοικοκυριά με αυξημένη επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος αν διαπιστωθεί ότι συμβάλουν στην επιχείρηση «θερμοστάτης», στη μείωση, δηλαδή, της κατανάλωσης ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Βάλλης: Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών προχωρά σε μεγάλη προσφορά για όλα τα μέλη

HerNews ka

Καιρός: Κακοκαιρία από την Ιταλία φέρνει καταιγίδες και στην Ελλάδα- Σε ποιες περιοχές και πότε θα χτυπήσει

HerNews ka

Λιβύη: Κλείνει ο κύκλος της τραγωδίας με τις κηδείες των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

HerNews ka