HerNews.gr
Health

Μεταμεσονύκτια λιγούρα; Με αυτά τα σνακ θα τη νικήσεις

Το ψυγείο μας καλεί να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Η μεταμεσονύκτια λιγούρα είναι εδώ.

Η αλήθεια να λέγεται. Όλοι μας έχουμε βιώσει αυτή την ακατανίκητη μεταμεσονύκτια λιγούρα που πιάνει γύρω στις 3.00 το ξημέρωμα και κάνει το στομάχι να γουργουρίζει ανελέητα. Πώς μπορούμε να την τιθασεύσουμε; Με αυτά τα σνακ.

Στήθος γαλοπούλας σε φέτες

Η γαλοπούλα είναι πλούσια στο αμινοξύ L-τρυπτοφάνη, το οποίο έχει συνδεθεί με αίσθημα υπνηλίας και χαλάρωσης. Το στήθος γαλοπούλας σε φέτες αποτελεί συνεπώς μια εξαιρετική επιλογή για να αντιμετωπίσουμε τη μεταμεσονύχτια λιγούρα, είτε μόνο του, είτε μέσα σε μισό τοστ. Η πρωτεΐνη από τη γαλοπούλα θα καταπολεμήσει την πείνα μέχρι το πρωί, ενώ η τρυπτοφάνη θα μας βοηθήσει να αποκοιμηθούμε ξανά.

Τυρί και κράκερς

Σύμφωνα με όσα επισήμανε η διατροφολόγος Μαρίσα Μεσουλάμ στην αμερικανική έκδοση της Huffinghton Post, οποιοδήποτε σνακ επιλέγουμε πρέπει να περιέχει πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Έτσι θα μείνουμε χορτάτοι για το υπόλοιπο της νύχτας. Αυτός ο κλασικός συνδυασμός ενδείκνυται, καθώς η πρωτεΐνη στο τυρί και οι ίνες των κράκερ πληρούν τα κριτήρια που θέτει η Μεσουλάμ. Εκτός αυτού, το τυρί περιέχει και λίγη τρυπτοφάνη, η οποία όπως προαναφέρθηκε συμβάλλει στον ύπνο.

psugeio

Λαχανικά και χούμους

Τα δροσιστικά λαχανικά όπως τα καρότα, τα ντοματίνια και τα αγγούρια σε συνδυασμό με το αγαπημένο μας χούμους αποτελούν ένα γρήγορο και εύκολο μεταμεσονύχτιο σνακ. Δύο κουταλιές χούμους παρέχουν πρωτεΐνη και φυτικές ίνες και μπορούν να ικανοποιήσουν πλήρως τις ανάγκες μας.

Kεράσια και ξηροί καρποί

Επειδή τα κεράσια περιέχουν μελατονίνη, μια ορμόνη που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον ύπνο μας, αποτελούν εξαιρετικό σνακ για τις μεταμεσονύχτιες επιδρομές στην κουζίνα. Εάν τα συνδυάσουμε με τις πρωτεΐνες που περιλαμβάνονται στους ξηρούς καρπούς, θα αισθανθούμε χορτάτοι και θα επωφεληθούμε από τις ώρες ύπνου που μας έχουν απομείνει.

Φιστικοβούτυρο και μια μπανάνα

Η επιλογή μιας μπανάνας με βούτυρο ξηρών καρπών συνίσταται για ύπνο με ποιότητα και διάρκεια. Η μπανάνα περιέχει κάλιο, συμβάλλοντας στη χαλάρωση των μυών και σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι ρυθμίζουν την τιμή του σακχάρου στο αίμα. Τη συνδυάζουμε με φυστικοβούτυρο, μια υγιεινή και χορταστική πηγή λίπους και τρυπτοφάνης. Έτσι έχουμε έναν ιδανικό συνδυασμό που μπορούμε να ετοιμάσουμε εύκολα και γρήγορα ακόμα και στη μέση της νύχτας.

Δημητριακά με γάλα

Ένα ζεστό ποτήρι γάλα μπορεί να είναι ιδανικό για να προετοιμάσουμε τα μικρά παιδιά για ύπνο, ενώ ίσως φανεί εξίσου χρήσιμο και για εμάς τους ίδιους. Μπορούμε να συνδυάσουμε το γάλα με δημητριακά ολικής αλέσης, χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Δημιουργούμε με αυτό τον τρόπο ένα σνακ, που θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σε ένα φυσιολογικό επίπεδο, σύμφωνα με την Αμάντα Φρανκένι, διαιτολόγο και υπεύθυνη του προγράμματος Food Dignity Movement.

psugeio

Μπάρες πρωτεΐνης

Μια μπάρα πρωτεΐνης είναι μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνουμε για ένα σνακ, το οποίο μπορούμε να το έχουμε ακόμη και δίπλα στο κρεβάτι μας. Αυτό μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στην περίπτωση μίας θηλάζουσας μητέρας. Οι μπάρες πρωτεΐνης με βάση τους ξηρούς καρπούς ή τη βρώμη είναι το κορυφαίο μεταμεσονύχτιο σνακ.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Vegan: Τα θετικά και τα αρνητικά για την υγεία

Her News

Μελάνωμα: Αυτά είναι τα συμπτώματα που δεν παρατηρεί κανείς

HerNewskl

Χάπι της επόμενης μέρας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

HerNewskl