HerNews.gr
Ελλάδα

Επιδότηση ρεύματος: Πώς υπολογίζετε το ποσό της ενίσχυσης – Ποιές οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το επίδομα στο ηλεκτρικό ρεύμα – Οι κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι για να «κλειδώσουν» την επιστροφή των χρημάτων.

Από σήμερα και έως το τέλος του μήνα τα νοικοκυριά που επιβαρύνθηκαν από το αυξημένο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος στους λογαριασμούς που εκδόθηκαν από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 31 Μαΐου μπορούν να εισέλθουν στην σχετική ηλεκτρική πλατφόρμα και να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν το επίδομα που κυμαίνεται από 18 έως 600 ευρώ ανάλογα με τη «ζημιά».

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια καθώς και τα βήματα που πρέπει να κάνουν στην πλατφόρμα που ανοίγει εντός των επόμενων ωρών για να «κλειδώσουν» την επιστροφή των χρημάτων.

Ειδικότερα για την επιδότηση ρεύματος:

Είσοδος στην πλατφόρμα

Ο δικαιούχος, αφότου αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς του – διαπιστευτήρια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Taxisnet) εισέρχεται στην εφαρμογή και αιτείται τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που αφορούν κύρια κατοικία του δικαιούχου και για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που αφορούν μισθωμένη κατοικία εξαρτώμενων παιδιών της οικογένειας που σπουδάζουν στο εσωτερικό.

Κύρια κατοικία. 

Σε περίπτωση φυσικών προσώπων ή μελών του νοικοκυριού που διαμένουν στην ίδια κύρια οικία η υποβολή της αίτησης για την λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, γίνεται από ένα εκ των μελών. Επιπλέον σε περίπτωση υποχρέωσης υποβολής κοινής φορολογικής δήλωσης φορολογικού έτους 2021 από τους δύο συζύγους που δεν βρίσκονται σε διάσταση, με βάση τα στοιχεία Μητρώου φορολογουμένων της ΑΑΔΕ, όπως έχουν διαμορφωθεί την 1η Μαΐου 2022, η αίτηση οικονομικής ενίσχυσης υποβάλλεται από τον έναν εκ των δύο συζύγων και σε περίπτωση αίτησης του άλλου συζύγου, αυτή απορρίπτεται αυτόματα από την εφαρμογή.

Ο αιτών της επιδότησης ρεύματος καλείται να επιβεβαιώσει ή να επικαιροποιήσει τα στοιχεία κύριας κατοικίας του με τις ακόλουθες κινήσεις:

α) όλα τα στοιχεία για την κύρια κατοικία αντλούνται από την δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2021 σε περίπτωση που έχει υποβληθεί, ή φορολογικού έτους 2020 σε περίπτωση που δεν έχει ακόμη υποβληθεί η δήλωση του φορολογικού έτους 2021. Τα στοιχεία που αφορούν την κύρια κατοικία είναι αυτά που έχουν δηλωθεί στον Πίνακα 5 της φορολογικής δήλωσης δηλαδή διεύθυνση, οδοί που περικλείουν το τετράγωνο, αριθμός παροχής ρεύματος και οι κωδικοί 208, 204, 808, 203, 240, 211, 212, 231, 213, 214 και 215 στο έντυπο Ε1

Αν η κύρια κατοικία παραμένει η ίδια για το διάστημα από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 1η Μαΐου 2022, ο δικαιούχος επιβεβαιώνει ότι τα ανωτέρω στοιχεία κύριας κατοικίας ισχύουν για ολόκληρο το διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μαρία Κορινθίου: Θα είναι υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές με τον Γιώργο Πατούλη

HerNews ka

SNF RUN: Κλειστοί οι δρόμοι σήμερα – Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Her News

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το τελευταίο, επικό, προεκλογικό backstage TikTok -Τι είναι GRWM, αδημοσίευτες σκηνές & το βρίσιμο της Μαρέβας!

Her News b