HerNews.gr
Διεθνή

Παραιτείται ο Μπόρις Τζόνσον

Η χθεσινή δήλωσή του «φυσικά και θα είμαι πρωθυπουργός αύριο», «καταρρέει», αφού βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον παραιτείται.

BBC και Mirror αναφέρουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός οδηγείται σε παραίτηση, με φόντο το σκάνδαλο Πίντσερ, που έφερε «κύμα» παραιτήσεων. Πάνω από 50 υπουργοί και υφυπουργοί έχουν εγκαταλείψει τον Τζόνσον με διαφορά μόλις μισής ώρας ή ακόμη και ταυτόχρονα.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόκειται να κάνει διάγγελμα προς τους πολίτες σήμερα.

Μετά την παραίτηση οκτώ υπουργών τις δύο τελευταίες ώρες, ο Τζόνσον, απομονωμένος και ανήμπορος, αναμένεται να δεχθεί το αναπόφευκτο και να ανακοινώσει αργότερα σήμερα ότι παραιτείται, ανέφεραν δημοσιεύματα του Τύπου.

«Ο Μπόρις Τζόνσον θα παραιτηθεί σήμερα από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος», σχολίασε ο πολιτικός αναλυτής του BBC Κρις Μέισον.

Έπειτα από ημέρες που έδινε μάχη για να παραμείνει στην εξουσία, ο Τζόνσον εγκαταλείφθηκε και από αρκετούς συμμάχους του. Ακόμη και ο υπουργός Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι, που διορίστηκε στη θέση αυτή μόλις χθες Τετάρτη, ζήτησε από τον Βρετανό πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

«Αυτό δεν είναι βιώσιμο και τα πράγματα απλώς θα χειροτερέψουν: για εσάς, για το Συντηρητικό Κόμμα και κυρίως για όλη τη χώρα». Έγραψε στο Twitter. «Πρέπει να κάνετε το σωστό και να φύγετε τώρα».

Την ίδια ώρα και το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sky News μετέδωσε ότι εντός της ημέρας επίκειται η παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον. O Τζόνσον σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, συμφώνησε να παραιτηθεί. Αλλά θέλει να μείνει στην πρωθυπουργία μέχρι την εκλογή του νέου αρχηγού των Τόρις το φθινόπωρο.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Cardi B: Το μικρόφωνο που πέταξε σε θαυμαστή κατά τη διάρκεια του σόου στο Λας Βέγκας δημοπρατείται για φιλανθρωπικό σκοπό

HerNews ka

Όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνάντησε τον Μπάιντεν με εκείνον να τον αποθεώνει: «Έβαλες 50 πόντους»

Her News b

Oprah Winfrey: Η σοβαρή επίπτωση μετά την αποκάλυψη ότι χρησιμοποιεί φάρμακα για να χάσει κιλά

HerNews ka