HerNews.gr
Ελλάδα

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Τέλος στην παράταση των αιτήσεων

ψυγειο

Ολοκληρώνεται η παράταση στην υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα που αφορά στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Ως και σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 θα παραμείνει ανοικτή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», με το ενδιαφέρον των δικαιούχων να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία για την επιδότηση.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για τις αιτήσεις και σύμφωνα με όσα ανέφερε την Πέμπτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 825.000.

Όπως όλα δείχνουν, κάθε προσδοκία έχει ξεπεράσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή». Η πλατφόρμα https://allazosyskevi.gov.gr για τις αιτήσεις θα είναι ανοιχτή έως σήμερα Παρασκευή, 8 Ιουλίου, ενώ η αντικατάσταση των συσκευών αναμένεται να αρχίσει τέλη Ιουλίου.

ψυγειο

Το ποσό της επιδότησης από το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» για την αγορά κλιματιστικών, ψυγείων, καταψυκτών κυμαίνεται από 135 έως 710 ευρώ.

Το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση έως και κατά 50% η αγορά της νέας «πράσινης» συσκευής, ενώ τα ποσοστά και τα ποσά επιδοτήσεων διαμορφώνονται ανάλογα με το εισόδημα του δικαιούχου και τον τύπο της συσκευής.

Όσοι δικαιούνται την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα πρέπει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου να αγοράσουν τις νέες συσκευές, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών.

Για να είναι δυνατή η επιχορήγηση της αγοράς μίας νέας ηλεκτρικής συσκευής, θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση μίας παλιάς που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη.

Ειδικότερα, για τους σκοπούς του Προγράμματος επιτρέπεται η επιχορήγηση:

Διαβάστε τη συνέχεια στη www.vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Φωτιά: Έφτασε στα σπίτια στη Νέα Ζωή Μάνδρας – Έκκληση από το 112 στους κατοίκους να φύγουν

HerNews ka

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας τους επόμενους 6 μήνες

Her News

Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας

Her News