HerNews.gr
Health

4 πρωινές συνήθειες για μια άκρως παραγωγική ημέρα

prwino

Υπάρχουν κάποιες ημέρες τις οποίες αισθάνεσα ότι δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι. Και όμως, με αυτές τις 4 συνήθειες όλα μπορούν ν’ αλλάξουν.

Μπορείς να ξεκινήσεις την ημέρα σου με 4 συνήθειες που θα σου τονώσουν την διάθεση και θα σε κάνουν να θέλεις να αδράξεις την ημέρα και να είσαι παραγωγική. Ας τις δούμε.

Κάνε γυμναστική

Η άσκηση, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, είναι μέρος μιας παραγωγικής, υγιεινής πρωινής ρουτίνας. Η κίνηση σε συνδυασμό με την αναπνοή οξυγονώνει κάθε κύτταρο του σώματος, «ζωντανεύοντάς» σε τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, αφού μειώνει το άγχος και τον φόβο και και ενεργοποιεί τις οδούς που ενισχύουν την επίλυση προβλημάτων και τη δημιουργικότητα.

ημέρα

Κατανάλωσε ένα υγιεινό πρωινό

Η κατανάλωση υπερτροφών στο πρωινό κάθε πρωί ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου και του σώματος, αλλά και την ντοπαμίνη (την ορμόνη της ευτυχίας). Το κλειδί είναι να κατανοήσεις ποιες τροφές σε κάνουν να νιώθεις πιο ενεργητική.

Ξεκίνα την μέρα σου μακριά από τηλεόραση, υπολογιστή ή κινητό

Μην ξεκινάς τη μέρα σου προσεγγίζοντας τις συσκευές σου – ναι, αυτό περιλαμβάνει και το κινητό σου. Έρευνες δείχνουν ότι τα πρώτα 10 λεπτά του πρωινού καθορίζουν το πώς θα κυλήσει η υπόλοιπη μέρα. Το να κοιτάξεις τα email ή τα social media με το που ξυπνήσεις, παράγει ορμόνες του στρες στον εγκέφαλο, όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη.

dialogists

Αφιέρωσε μερικά λεπτά στον διαλογισμό

Μερικά λεπτά διαλογισμού το πρωί αρκούν για να αποβάλλεις το στρες και να ξεκινήσεις με τον καλύτερο τρόπο τη μέρα σου. Ακόμη και 5 λεπτά είναι αρκετά.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Διαθέσιμο για τους πολίτες το MyHealth

Her News

Πώς θα καταλάβεις πως καταναλώνεις περισσότερα φρούτα από όσο χρειάζεσαι;

HerNewskl

Πως 1 ποτήρι κρασί την ημέρα μπορεί να σε ωφελήσει

Her News b