HerNews.gr
Health

Πώς θα καταλάβεις πως καταναλώνεις περισσότερα φρούτα από όσο χρειάζεσαι;

φρούτα

Είναι σημαντικό να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή και να καταναλώνουμε τόσο φρούτα όσο και λαχανικά. Τα φρούτα προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από θρεπτικά συστατικά, αλλά τα λαχανικά είναι εξίσου σημαντικά και παρέχουν αρκετές βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

φρούτα

Επιπλέον, η κατανάλωση λαχανικών συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και άλλων χρόνιων νοσημάτων. Για αυτόν τον λόγο, συνιστάται να προσπαθήσουμε να συμπεριλαμβάνουμε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών στη διατροφή μας καθημερινά.

Πώς θα καταλάβεις πως καταναλώνεις περισσότερα φρούτα από όσο χρειάζεσαι;

Αν νιώθεις συχνά φούσκωμα ή έχεις διάρροια ή Συνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, ίσως να καταναλώνεις περισσότερα φρούτα από ό, τι το σώμα σου μπορεί να αντιμετωπίσει. Επίσης, αν δεν χάνεις βάρος, παρόλο που ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή και αισθάνεσαι συνεχώς λιγούρα για κάτι γλυκό, μπορεί να είναι σημάδι ότι καταναλώνεις περισσότερα φρούτα από ό, τι το σώμα σου χρειάζεται.

Για να αποφύγεις αυτά τα προβλήματα, είναι σημαντικό να τρώς φρούτα σε μέτριες ποσότητες και να συμπληρώνεις τη διατροφή σου με άλλες πηγές θρεπτικών συστατικών, όπως λαχανικά, πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις την κατανάλωση μικρών ποσοτήτων φρούτων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να νιώθεις τόσο κουρασμένος όταν τρως τόσα πολλά φρούτα; Η απάντηση είναι πως τα φρούτα δεν περιέχουν αρκετή πρωτεΐνη και λίπος, συστατικά που βοηθούν στην αύξηση της ενέργειας και αντοχής του οργανισμού. Αν τρως μεγάλες ποσότητες φρούτων χωρίς να συνδυάζεις τη διατροφή σου με πρωτεΐνες και υγιεινά λίπη, τότε οι επίπεδοι ενέργειας σου μπορεί να πέσουν και να νιώσεις κούραση και καταπόνηση.

Τα φρούτα περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, η οποία μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές στο σώμα. Όταν υπάρχει φλεγμονή, το σώμα αντιδρά με την παραγωγή ελεύθερων ριζών, τα οποία καταστρέφουν τα κύτταρα του σώματος και προκαλούν γήρανση και φθορά. Το αποτέλεσμα είναι πως οι τρίχες σου χάνουν τη λάμψη τους και γίνονται βαρειές και θαμπές. 

Η βιταμίνη C είναι μια από τις βασικές βιταμίνες που βρίσκονται στα φρούτα. Είναι μια αντιοξειδωτική βιταμίνη που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση βιταμίνης C μπορεί να προκαλέσει κάποια προβλήματα υγείας, όπως διάρροια, ανεπιθύμητες ενέργειες στο πεπτικό σύστημα, πληγές στο στόμα και αναπνευστικά προβλήματα.

Νεότερα Άρθρα

Tips για έναν επιτυχημένο ύπνο

Her News

5 τρόποι για να ενισχύσετε άμεσα τον μεταβολισμό σας

HerNews ka

Χάπι της επόμενης μέρας: Όσα πρέπει να ξέρεις

Her News b