HerNews.gr
Health

Πως 1 ποτήρι κρασί την ημέρα μπορεί να σε ωφελήσει

wine

Είναι ήδη γνωστό ότι το να πίνουμε λίγο κρασί κάθε μέρα έχει αρκετά οφέλη για την υγεία μας.

Φυσικά τα πάντα χρειάζονται μέτρο και η υπερβολική κατανάλωση δεν ωφέλησε κανέναν.  Εδώ είναι λοιπόν 4 λόγοι για τους οποίους ένα ποτήρι κρασί την ημέρα κάνει καλό στην υγεία:

Ενισχύει την μνήμη

Το κρασί κάνει πολύ καλό στη μνήμη μας. Όταν ερευνητές έδωσαν σε γυναίκες ηλικίας 70 ετών να συμπληρώσουν κάποια κουίζ μνήμης διαπίστωσαν ότι εκείνες οι οποίες έπιναν ένα ποτήρι κρασί ημερησίως είχαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα απο εκείνες που έπιναν λιγότερο ή και καθόλου. Το κρασί βοηθά επίσης στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων. Αλλά και τη φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων, τα οποία έχουν συνδεθεί με καρδιακές παθήσεις. Το αλκοόλ φαίνεται επίσης να βοηθά στην αύξηση της HDL, τη λεγόμενη καλή χοληστερόλη, η οποία είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό μας.

wine

Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού

Μια βρετανική μελέτη έδειξε ότι, όσοι πίνουν περίπου ένα ποτήρι κρασί την ημέρα μειώνουν κατά 11% τον κίνδυνο μόλυνσης από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Το οποίο μακροχρόνια μπορεί να δημιουργήσει γαστρίτιδα, έλκος και καρκίνο του στομάχου. Επίσης όσοι πίνουν ακόμα και μισό ποτήρι κρασί την ημέρα προφυλλάσονται απο τροφική δηλητηρίαση που προκαλείται από μικρόβια όπως η σαλμονέλα.

Μειώνει τον κίνδυνο της αύξησης σακχάρου στο αίμα

Όσοι πίνουν ένα ποτήρι την ημέρα έχουν 40 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη. Σε σύγκριση πάντα  με όσους δεν πίνουν καθόλου, σύμφωνα με μια 10ετή έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Ενώ οι λόγοι δεν είναι σαφής,  φαίνεται να μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη σε διαβητικούς ασθενείς.

wine

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Μελέτες έδειξαν ότι οι άνθρωποι οι οποίοι πίνουν κρασί σε καθημερινή βάση είναι πιο αδύνατοι απο εκείνους οι οποίοι δεν πίνουν καθόλου ή πίνουν άλλα αλκοολούχα ποτά. Στις έρευνες φαίνεται οτι όσοι πίνουν κρασί έχουν πιο λεπτή μέση και λιγότερο λίπος στην κοιλιά. Το φυσικό αλκοόλ του κρασιού αναγκάζει το σώμα μας να καίει θερμίδες ακόμα και 90 λεπτά μετά απο τη στιγμή που το ήπιαμε.

Νεότερα Άρθρα

Χαμομήλι: Οι ευεργετικές του ιδιότητες θα σε εκπλήξουν

Her News b

Ακούσατε, ακούσατε – Έρχονται τα χάπια που θα μας κάνουν να ερωτευτούμε

Her News

Πώς να προλάβετε το κρυολόγημα: Υγιεινές συνήθειες για την πρόληψη

HerNews ka