HerNews.gr
Ελλάδα

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για το voucher των 150 ευρώ για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους

Το πρωί της Τετάρτης δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2022 η οποία περιγράφει αναλυτικά τους δικαιούχους για το voucher των 150 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα είπε η υφυπουργός Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη, η πλατφόρμα για αίτηση σχετικά με το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους αναμένεται να ανοίξει την Παρασκευή 15 Ιουλίου ή το αργότερο το Σάββατο 16 Ιουλίου και σύμφωνα με το ΦΕΚ, θα παραμείνει ανοιχτή έως και την 21η Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική διευκόλυνση ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης. Ειδικώς για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε διακόσια (200) ευρώ.

τουρισμος

Δυνητικοί Δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια της παρούσας (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα).

1. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, μέσω της επιδότησης σε δικαιούχους, υπηρεσιών διαμονής για την πραγματοποίηση διακοπών εντός της Επικράτειας.

2. Μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική διευκόλυνση ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης. Ειδικώς για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, κατά την περιγραφόμενη στο άρθρο 5 διαδικασία, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε διακόσια (200) ευρώ.

Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Διαβάστε τη συνέχεια στη www.vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

“ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας” απόψε στις 00:45 αποκλειστικά στον Alpha

Her News b

Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο μαζί με τον αδερφό της

Her News

Πλέυρης: Έρχεται τέταρτη δόση εμβολίου από Σεπτέμβριο

Her News