HerNews.gr
Ταξίδια

Τα νησιά στα οποία δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο

Μια από τις πιο ουσιαστικές λύσεις για φέτος το καλοκαίρι είναι να επισκεφθείς ένα νησί στο οποίο δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο.

Με τις τιμές στα ακτοπλοϊκά να ανεβαίνουν ηρωικά, αναρωτιόμαστε που να πάμε και πως ακριβώς να κινηθούμε οικονομικά για να βγει όλο το μπατζετ της άδειας. Μπορούμε λοιπόν να επισκεφθούμε νησιά που δεν χρειάζονται αυτοκίνητο. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Σχοινούσα

Τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων είναι η ιδανική επιλογή για να τα επισκεφτείτε αν θέλετε να περάσετε τις διακοπές σας χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείτε οδικών. Από τα ωραιότερα νησιά των Μικρών Κυκλάδων, πιο ανεξερεύνητη, είναι η Σχοινούσα που φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες της και τις ήρεμες διακοπές. Σ΄ αυτόν τον παράδεισο οι μετακινήσεις γίνονται με τα πόδια ή αν θέλετε με ποδήλατο.

σχοινουσα

Γαύδος

Το νοτιότερο νησί της Ευρώπης, η Γαύδος, είναι ένα μέρος πραγματικός παράδεισος για όσους επιθυμούν να περάσουν ήρεμες διακοπές σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο. Αναμφισβήτητα, το πλεονέκτημα του «νησιού της Καλυψώς», όπως χαρακτηριστικά λέγεται θα αποκαλύψει στον επισκέπτη εκπληκτικές παρθένες παραλίες.

Στη Γαύδο θα απολαύσετε πεζοπορικές διαδρομές, σε ένα πιο άγριο τοπίο, όπου καταλήγουν σε ονειρεμένες παραλίες, ενώ θα γνωρίσετε την κρητική γαστρονομία και θα δοκιμάσετε ρακί με παραδοσιακούς μερακλίδικους μεζέδες.

Γαύδος

Αντίπαρος

Σε κοντινή απόσταση από την «γειτονική» Πάρο βρίσκεται ένα μικρό νησί των Κυκλάδων όπου ο επισκέπτης δεν χρειάζεται να μετακινείται με αυτοκίνητο. Η Αντίπαρος, αν και έχει πλέον νυχτερινή ζωή, θεωρείται από τα νησιά που προσφέρει ήσυχες διακοπές.

Η γραφική Χώρα κρατάει πιστά την αρχιτεκτονική της με τις βόλτες στα σοκάκια να έχουν τον πρώτο λόγο. Φημισμένα νυχτερινά μαγαζιά και εξαιρετικά εστιατόρια έχουν αναβαθμίσει περισσότερο το νησί που έχει τη δική του ομορφιά.

Αντιπαρος

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ιππότες και Κυκλάδες ”παντρεύονται” στη μαγευτική Λίνδο

Her News

11 ναυάγια που μπορείς να επισκεφθείς

Her News

Φεβρουάριος: Αυτοί είναι οι Top 3 προορισμοί στο εξωτερικό

Her News b