HerNews.gr
Ταξίδια

Φεβρουάριος: Αυτοί είναι οι Top 3 προορισμοί στο εξωτερικό

travel

Ο Φεβρουάριος αποτελεί ένα ρομαντικό μήνα για εξορμήσεις, ο οποίος πολλές φορές συνδυάζεται με τις ξέφρενες εκδηλώσεις του καρναβαλιού.

Οι παρακάτω μαγευτικοί προορισμοί είναι αυτοί τους οποίους πρέπει να έχεις κατά νου ώστε ο Φεβρουάριος να σου δώσει το πιο αξέχαστο ταξίδι:

Ρώμη 

Ως μία από τις πιο τουριστικές πόλεις του κόσμου, η θερμοκρασία το Φεβρουάριο δεν είναι αποτρεπτική για να σε κάνει να την επισκεφτείς. Αντιθέτως, αν δεν είσαι πολύ άτυχος και πέσεις σε βροχερή περίοδο μπορείς να απολαύσεις ένα πολύ ευχάριστο ταξίδι. Ίσως ο καλύτερος λόγος για να επισκεφθείτε τη Ρώμη τον Φεβρουάριο είναι οι μικρές ουρές στα μνημεία. Όπως και ο αρκετά λιγότερος κόσμος που θα συναντήσετε συγκριτικά με τις άλλες εποχές που γίνεται πραγματικά παντού χαμός. Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι επίσης χαμηλότερες το Φεβρουάριο. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για μια πόλη που τα ξενοδοχεία είναι υπερτιμημένα το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Οι πτήσεις είναι επίσης αρκετά φτηνές. Αν το budget σας δε μπορεί να υποστηρίξει πολυήμερες διακοπές, μπορείτε κάλλιστα να την επιλέξετε για ένα Σαββατοκύριακο.

rome

Βαρκελώνη

Η Ράμπλα είναι ο πολύβουος πεζόδρομος στην καρδιά της πόλης. Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Βαρκελώνη από τον χειμώνα. Και αυτό το ξέρουν όσοι έχουν βρεθεί να προσπαθούν να περπατήσουν μέσα στη ζέστη, ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους, στη Ράμπλα, τον πολύβουο πεζόδρομο στην καρδιά της πόλης.Αν το φθινόπωρο ή η άνοιξη σας φαίνονται καλύτερη ιδέα, ξανασκεφτείτε το. Οι βροχές είναι συχνές και καταρρακτώδεις. Τον χειμώνα η Βαρκελώνη είναι ήσυχη, ο ουρανός γαλανός και το πολιτιστικό ημερολόγιο πολύ πιο ενδιαφέρον. Οι καλύτερες εκθέσεις στα μουσεία γίνονται τώρα. Όσο για τη θερμοκρασία, αυτή σπάνια πέφτει κάτω από τους 5οC. Οπότε τίποτα δεν σας εμποδίζει να γνωρίσετε από κοντά την πολύχρωμη πόλη του Γκαουντί.

barcelona

 

Ιντερλάκεν

Το Ιντερλάκεν είναι λίγο διαφορετικό από τις παραπάνω πόλεις. Πολλοί άνθρωποι που θέλουν να επισκεφθούν την Ελβετία πραγματικά δεν ξέρουν πού πρέπει να πάνε. Αν θέλετε να δείτε τις πιο εντυπωσιακές όψεις των Άλπεων και τις πιο όμορφες πόλεις με την καλύτερη χειμερινή υποδομή, θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς την περιοχή του Ιντερλάκεν. Τα κορυφαία αξιοθέατα εδώ είναι το observation deck του Schilthorn και ο σιδηρόδρομος Jungfraujoch. Και τα δύο είναι εκπληκτικά όταν ο καιρός στα υψηλά υψόμετρα είναι καθαρός αλλά όταν έχει ομίχλη ή βροχή η μαγεία χάνεται. Ο καιρός μπορεί να γίνει απρόβλεπτος το Φεβρουάριο, οπότε πρέπει να κάνετε την επίσκεψή σας προσεκτικά και μόνο μετά την άφιξή σας στο Ιντερλάκεν. Έχει επίσης χειμερινό χιονοδρομικό κέντρο, συνεπώς κάποιες περιοχές έχουν υψηλές τιμές ξενοδοχείων, αλλά υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες σε φθηνά καταλύματα.

 

interlaken

Καλό ταξίδι! 

Νεότερα Άρθρα

Ελλάδα: Τα πιο οικονομικά νησιά για διακοπές

Her News

Κουφονήσια: Ο κρυμμένος Eλληνικός παράδεισος

HerNews ka

9 λόγοι που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τη Ζάκυνθο

Her News