HerNews.gr
Διεθνή

Ο Μπιλ Γκέιτς επένδυσε 20 δις εκατομμύρια δολάρια για κλιματιστικά που δεν καίνε ρεύμα

κλιματιστικο

Ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να συμβάλλει στην καλυτέρευση των συνθηκών που επικρατούν στο περιβάλλον. Γι’ αυτό επένδυσε 20 δις εκατομμύρια δολάρια σε κλιματιστικά που δεν θα καίνε ρεύμα.

Συγκεκριμένα ο Μπιλ Γκέιτς επένδυσε 20 δις δολάρια σε μια start up εταιρεία προκειμένου να κατασκευάσει ένα νέο «πράσινο» κλιματιστικό που δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον και δεν θα χρησιμοποιεί πολύ ενέργεια όσο τα συμβατικά κλιματιστικά. Αντίθετα θα χρησιμοποιεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα είναι προσιτό οικονομικά καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται πλέον τα κλιματιστικά.

Τα συμβατικά κλιματιστικά ευθύνονται για σχεδόν το 4% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με ανάλυση επιστημόνων από το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας και του Ερευνητικού Κέντρου Palo Alto της Xerox.

Αυτές οι εκπομπές αναμένεται να επιδεινωθούν καθώς περισσότεροι άνθρωποι εγκαθιστούν κλιματιστικά, σε χώρε όπως η Ινδία, η Κίνα και η Ινδονησία, γεγονός που επιβαρύνει σημαντικά τον πλανήτη επιδεινώνοντας την κλιματική αλλαγή.

«Το οτι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη μπορούν να έχουν κλιματιστικά είναι καλό και κακό», δήλωσε ο Τζέισον Γουντς, ανώτερος ερευνητής μηχανικός της NREL στο CNBC λέγοντας ότι στην κακή πλευρά είναι η ανάγκη για περισσότερη ενέργεια η οποία αυξάνει τις εκπομπές άνθρακα».

κλιματιστικο

Στόχος η μείωση του άνθρακα

Το κλιματιστικό που κατασκευάζει η Blue Frontier χρησιμοποιεί το ένα τρίτο έως το ένα πέμπτο της ποσότητας ψυκτικών που θα απαιτούνταν για ένα συμβατικό σύστημα και επειδή η κατασκευή του μηχανήματος είναι διαφορετική από ένα συμβατικό κλιματιστικό, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ψυκτικό με χαμηλότερο δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Το συνδυασμένο αποτέλεσμα είναι μια μείωση 85% έως 87% στη συμβολή του συστήματός μας στην υπερθέρμανση του πλανήτη», δήλωσε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ντάνιελ Μπετς.

Η τεχνολογία ανακαλύφθηκε στην προσπάθεια να βρεθεί ένας τρόπος για να «εξαφανιστεί» ο αερομεταφερόμενος άνθρακας, ένα εν δυνάμει όπλο βιοτρομοκρατίας, σύμφωνα με τον Μπετς.

klimatistiko

Βασίζεται σε υγρά αποξηραντικά, τα οποία είναι χημικά με χαμηλότερο επίπεδο πίεσης ατμών από το νερό. Όταν περνάει υγρός αέρας πάνω από αυτό το υγρό αποξηραντικό, το νερό τραβιέται προς τα έξω, αφυγραίνοντας τον αέρα.

«Τα υγρά αποξηραντικά είναι εξαιρετικά αντισηπτικά και βακτηριοκτόνα. Έτσι η επαφή του άνθρακα με το υγρό ξηραντικό θα τον σκότωνε. Αυτή η αρχική έρευνα οδήγησε σε καινοτομίες και ανακαλύψεις που αποτελούν τη βάση της τεχνολογίας της Blue Frontier», δήλωσε ο Μπετς στο CNBC.

«Στην πραγματικότητα, ένα από τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας κλιματισμού Blue Frontier θα ήταν η γενική βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα και ένα πιο υγιεινό εσωτερικό περιβάλλον».

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για ανταλλαγή αιχμάλωτων γυναικών – Τι επικαλείται κινεζικό πρακτορείο

HerNews ka

Κέιτ Μίντλετον: Έτσι ανακοίνωσε στον γιό της Λούις την κατάσταση της υγείας της

HerNews ka

Θα σε κάνει να δακρύσεις: Έτσι αντέδρασε ένα κοριτσάκι όταν έμαθε πως θα υιοθετηθεί – VIDEO

Her News