HerNews.gr
Beauty

Μπορείτε να συνδυάσετε βιταμίνη C με ρετινόλη;

βιταμίνη C

Η βιταμίνη C και η ρετινόλη είναι από τα πιο δημοφιλή ενεργά στη συστατικά στον μοναδικό κόσμο της ομορφιάς.

Όταν αναφερόμαστε στη μείωση των μαύρων κηλίδων και στην εξάλειψη των λεπτών γραμμών, οι ειδικοί συστήνουν ανεπιφύλακτα τα δύο παραπάνω συστατικά. Ο κόσμος των social media και ιδιαίτερα του Tiktok έχει κατακλύσει τους χρήστες με το παρακάτω ερώτημα:

Μπορεί να συνδυαστεί τελικά η ρετινόλη με τη βιταμίνη C; 

Ποια είναι το οφέλη του καθενός και τι πρέπει να γνωρίζετε για τον συνδυασμό τους; 

ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α που χρησιμοποιείται συχνά και  ως προϊόν περιποίησης με σκοπό την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και την προστασία του κολλαγόνου. Επίσης, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και  διογκώνει τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος με στόχο τη μείωση των ρυτίδων- των λεπτών γραμμών και των ορατών πόρων.

Η ρετινόλη με τον δικό της τρόπο “μιλάει” στα κύτταρα και ενισχύει τα πιο νεανικά για να περάσουν το στρώμα του δέρματος και εν τελεί να το ανανεώσουν. 

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ρετινόλη λεπταίνει το δέρμα, αλλά στην πραγματικότητα πυκνώνει το χόριο, που είναι το βαθύτερο στρώμα του δέρματος. Η ρετινόλη δε βελτιώνει μόνο τις γραμμές και τις ρυτίδες. Βελτιώνει την υπερμελάγχρωση, αντιμετωπίζει την ακμή, μαλακώνει τα τραχιά κομμάτια του δέρματος και ταυτόχρονα  βελτιώνει τη συνολική υφή του δέρματος.

Η ρετινόλη συχνά συγχέεται με τα ρετινοειδή. Είναι πολύ χρήσιμο να καταλάβετε ότι η ρετινόλη είναι στην πραγματικότητα ένας τύπος ρετινοειδούς. Μπορεί να συναντήσετε ρετινοειδή σε δύο διαφορετικές μορφές:

1. Ρετινοϊκό οξύ, το οποίο διατίθεται με ιατρική συνταγή.

2. Ρετινόλη, η οποία διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή.

Το ρετινοϊκό οξύ θεωρείται το “χρυσό πρότυπο” από πολλούς δερματολόγους.

Από την άλλη πλευρά, η  βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα μας, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. 

Επίσης, οι  αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης C βοηθούν στη φυσική διαδικασία αναγέννησης του δέρματος.. Η βιταμίνη C μπορεί να ωφελήσει το δέρμα με πολλούς τρόπους, όπως να βελτιώσει τον τόνο και την υφή του και να φωτίσει το θαμπό δέρμα.

Η βιταμίνη C έχει κάποια επικαλυπτόμενα αποτελέσματα με τα ρετινοειδή – πιο συγκεκριμένα τη ρετινόκλη – αλλά δεν είναι τόσο προβλέψιμα.  

ρετινόλη

Φυσικά, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η βιταμίνη C ερεθίζει το δέρμα. Για αυτόν τον λόγο οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση της συγκεκριμένης βιταμίνης σε μορφή ορού.

Μπορείτε τελικά να χρησιμοποιήσετε ρετινόλη και βιταμίνη C μαζί;

Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη χρήση τόσο της ρετινόλης όσο και της βιταμίνης C ως μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί το αποκαλούν ως ένα combo “ζευγάρι δύναμης”  με στόχο την αντιμετώπιση της γήρανσης. 

Σας προτείνουμε τη χρήση βιταμίνης C το πρωί και ρετινόλης το βράδυ.

Η χρήση ρετινόλης και βιταμίνης C μαζί (δεν χρειάζεται να είναι ταυτόχρονη) μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο λείο και λαμπερό δέρμα. 

Αν και τα οφέλη του συνδυασμού βιταμίνης C και ρετινόλης χρήζουν προσοχής, χρειάζεται να τα εντάξεις σταδιακά στην καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης.

Ένα είναι το σίγουρο: Τα θεαματικά αποτελέσματα των δύο αυτών ευεργετικών συστατικών. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Chiara Ferragni: Μας έδειξε τον τρόπο να φορέσουμε κορδέλα στα μαλλιά για τις γιορτές

HerNewskl

Θεραπεία με πεπτίδια: Το επόμενο επίπεδο περιποίησης για νεανικό δέρμα

Her News

Chiara Ferragni: To smokey eye look που υιοθέτησε στο ταξίδι της επετείου

HerNewskl