HerNews.gr
Beauty

Θεραπεία με πεπτίδια: Το επόμενο επίπεδο περιποίησης για νεανικό δέρμα

Τα πεπτίδια προσφέρουν έναν φυσικό κι αποτελεσματικό τρόπο για την ενίσχυση, την αναζωογόνηση και την αποκατάσταση του δέρματος. Δεν είναι περίεργο που η καινοτόμος θεραπεία γίνεται βασικό στοιχείο στη βιομηχανία υγείας κι ευεξίας. Πριν αποφασίσετε εάν τα πεπτίδια είναι το επόμενο βήμα για το δέρμα σας, ας μιλήσουμε λίγο περισσότερο για το τι είναι και πώς μπορείτε να ωφεληθείτε.

Τι είναι τα πεπτίδια;

Τα πεπτίδια είναι μικρές αλυσίδες αμινοξέων που συγκρατούνται μεταξύ τους με πεπτιδικούς δεσμούς. Απαντώνται φυσικά στο ανθρώπινο σώμα, παίζουν ζωτικό ρόλο σε όλους μας, καθοδηγώντας τη γνωστική λειτουργία και την πέψη, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Τα τελευταία χρόνια, η ανακάλυψη και η ανάπτυξη πεπτιδικών φαρμάκων είναι το θέμα της βιομηχανίας υγείας κι ευεξίας ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η θεραπεία με πεπτίδια προσφέρει μη επεμβατικά θεραπευτικά οφέλη.

Επίσης τα πεπτίδια είναι γνωστά για την ικανότητά τους να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και κερατίνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύουν την σύσφιξη του δέρματος.

Οφέλη για το δέρμα

Το κολλαγόνο είναι μια απαραίτητη πρωτεΐνη που διατηρεί το δέρμα και την υφή του δέρματός μας. Τα μόρια κολλαγόνου είναι πολύ μεγάλα για να απορροφηθούν στο ανθρώπινο δέρμα, ωστόσο, τα πεπτίδια είναι ένας ισχυρός τρόπος για να ενεργοποιήσετε το σώμα σας να παράγει περισσότερο κολλαγόνο στις περιοχές που το χρειάζεστε περισσότερο.

Μαζί με την ενίσχυση του κολλαγόνου που αψηφά την ηλικία, η ενσωμάτωση πεπτιδίων στη ρουτίνα σας μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει τα κύτταρα του δέρματός σας να επισκευάσουν και να αναγεννήσουν το κατεστραμμένο ή γερασμένο δέρμα. 

Το ενυδατωμένο δέρμα είναι απαλό και λείο. Προστατεύει επίσης καλύτερα από τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και τη γήρανση.

Το κολλαγόνο, η ελαστίνη και το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικά ενώσεις που βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.

Τα τοπικά πεπτίδια μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση αυτών των πολύτιμων ουσιών. Έτσι θα διατηρήσουν το δέρμα σας καλύτερα ενυδατωμένο όλη την ημέρα.

Η φροντίδα του δέρματος στην ηλικία των 20

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Cub cut: Βρήκαμε το κούρεμα της σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι

HerNewskl

J-Beauty: Οι δύο βασικοί πυλώνες που πρέπει να γνωρίζετε

HerNewskl

Halle Bailey: To lip combo που φορούσε στην ταινία «The Little Mermaid»

HerNews ka