HerNews.gr
Καριέρα

Επιστροφή στη δουλειά από τις διακοπές – Οδηγός επιβίωσης

Και κάπως έτσι οι διακοπές σου έφτασαν στο τέλος και πριν το καταλάβεις, ήρθε η ώρα να γυρίσεις στη δουλειά. Πριν αρχίσεις να χτυπάς το πληκτρολόγιο στον τοίχο, να τσακώνεσαι με τους συναδέλφους και να κλαις αδειάζοντας την βαλίτσα των διακοπών, πάρε μια ανάσα και ακολούθησε τον οδηγό επιβίωσης για την επιστροφή στη δουλειά!

Ξεκίνα… χαλαρά!

Κανείς δεν περιμένει από εσένα την πρώτη ημέρα της επιστροφής σου από την καλοκαιρινή άδεια να είσαι αποδοτική. Μίλα με τους συναδέλφους, ανταλλάξτε εμπειρίες για τις καλοκαιρινές διακοπές και σιγά σιγά θα μπεις στο κλίμα του γραφείου και μάλιστα, σε ζεστή ατμόσφαιρα. Το socializing πάντα βοηθάει.

«Καλό χειμώνα» μη και πεις!

Η φράση που μπορεί να μας αποτρελάνει, ας μην ακουστεί ακόμα. Ο χειμώνας είναι πολύ μακριά και το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει. Εξάλλου, στα ρεπό σου μπορείς με τις φίλες ή το σύντροφο σου να φύγεις μίνι διακοπές σε κάποιο κοντινό νησί ή χωριό.

Φτιάξε λίστα με όσα πρέπει να κάνεις

Να ξεκαθαρίσεις τα emails σου. Να προγραμματίσεις τα ραντεβού σου. Να μιλήσεις με τους πελάτες που πρέπει. Έτσι θα διώξεις το άγχος που μπορεί να σε έχει καταβάλλει κατά την επιστροφή στη δουλειά και θα οργανώσεις τη σκέψη σου.

Κάνε ένα μικρό διάλειμμα από τη δουλειά

Σήκω από το γραφείο σας, πάρε ένα καφέ, βγες έξω για να πάρεις καθαρό αέρα. Τα μικρά διαλείμματα κατά την εργασία είναι τρόπος να καταπολεμήσεις το στρες της επιστροφής στο χώρο εργασίας.

Κάνε τα μποτε σου

Πήγαινε για ρίζα, σίγουρα το χρώμα των μαλλιών σου θα έχουν ξεθωριάσει από τη θάλασσα, φτιάξε νύχια, επέλεξε όμορφα ρούχα για την πρώτη μέρα στη δουλειά. Το να νιώσεις ανανεωμένη θα βοηθήσει σίγουρα την ψυχολογία σου.

Φτιάξε το χώρο εργασίας σου

Καθάρισε και… φτιάξε ατμόσφαιρα. Τοποθέτησε ένα φυτό, ένα διακοσμητικό ή ένα ενθύμιο από τις διακοπές σου στο γραφείο σου. Έτσι θα φέρεις μαζί σου… τις διακοπές! Βάλε δίπλα στον υπολογιστή μερικά από τα κοχύλια που μάζεψες στο νησί, κοιτάζοντας τα θα νιώθεις ότι είσαι ακόμα εκεί…

Η επιστροφή στη ρουτίνα και στην εργασία μετά την άδεια του καλοκαιριού, είναι δύσκολη υπόθεση, σίγουρα όμως θα τα καταφέρεις περίφημα. Κλείσε τη μύτη και βούτα!

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αναζητάς εργασία; Φτιάξε την εικόνα σου στα social media

Her News

Γιατί το να βρείτε έναν μέντορα μπορεί να είναι μια πολύ καλή ιδέα;

Her News

Κρατάς ισορροπίες μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής;

Her News