HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Piraeus Taste Festival: Έναρξη για το 1ο γαστρονομικό φεστιβάλ του Πειραιά

Στην όμορφη πόλη του Πειραιά από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα πάνω του. Χάρις στο φεστιβάλ γαστρονομίας που διοργανώνεται.

Στο πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας που διεξάγεται στον Πειραιά γίνεται προσπάθεια να «ενωθεί» αλλά και να αναδειχθεί ο τουρισμός σε συνδυασμό με την γαστρονομία.

Ο δήμαρχος του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μίλησε για τις δράσεις που θα λάβουν χώρα κατά την διάρκεια του 1ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ στον Πειραιά.

«Ο Πειραιάς πάντα αποτελούσε μία όμορφη πόλη. Αλλά παράλληλα είναι και πέρασμα για τους τουρίστες και πέρασμα για την Αθήνα. Ο στόχος κάθε δημοτικής Αρχής και Δημάρχου είναι να γίνει προορισμός ο Πειραιάς. Και αυτό παλεύουμε να γίνει από το 2014 είτε για τους Έλληνες είτε για τους τουρίστες».

Στο πλαίσιο αυτών των στόχων της περαιτέρω αναβάθμισης και προσπάθειας να ομορφύνει  η πόλη του Πειραιά. Έτσι, διοργανώνονται εκδηλώσεις πολιτιστικές για να προσελκυσθεί ο κόσμος.

«Σε συνεργασία με τον Λευτέρη Λαζάρου, έναν από τους καλύτερους μάγειρες που έχουμε στην Ελλάδα αποφασίσαμε να κάνουμε το 1ο Food Festival, το «Piraeus taste Festival: Sea Food&More». Δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Μεγάλη διάκριση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν και το βραβείο που απέσπασε ο δήμος Πειραιά για την γαστρονομική χαρτογράφηση του Πειραιά.

Συμμετέχουν στο 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Πειραιά η κινέζικη και η ινδική πρεσβεία. Θα διεξαχθούν  μαθήματα μαγειρικής για παιδιά. Αλλά και πλήθος τοπικών μαγαζιών και εστιατορίων θα συμβάλλουν με τα κοκτέιλ και την μαγειρική τους.

Ο γνωστός και αγαπημένος σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, αύριο, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 18.00 το απόγευμα στα πλαίσια του φεστιβάλ θα κάνει ένα Live Cooking.

 «Αύριο έχουμε το λεοντόψαρο. Για πρώτη φορά συνταγογραφείται δημόσια και οι καλεσμένοι θα γευτούν μεζέδες. Στόχος μέσα από αυτή την διαδικασία είναι να αφήσουμε το αποτύπωμα μας. Αλλά και να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν κινδυνεύει από την κατανάλωση του λεοντόψαρου».

«Ο στόχος που έχουμε για τον Πειραιά, όπως τα έχω συζητήσει με τον Δήμαρχο είναι η γαστρονομία να είναι ο πολιτισμός, να είναι η κουλτούρα μας».

Η γεωγραφική μορφή του μπορεί να αναδείξει αλλά και να υποστηρίξει τις ενέργειες αυτές, καθώς η τεράστια ακτογραμμή του προσφέρεται για ένα ελαφρύ γεύμα ή για ένα ονειρεμένο ολοκληρωμένο γεύμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ιδέες για να ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Her News b

5 ταινίες στο Netflix που δεν θέλεις να χάσεις

Her News

Netflix: Το “Behind her eyes” είναι η top πρόταση

Her News