HerNews.gr
Ελλάδα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τεράστια απάτη με Deepfake video στο Facebook – Εμφανίζει γνωστό επιχειρηματία να εξηγεί πώς να κερδίσεις 3.000 ευρώ

Σάλος έχει προκληθεί στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην πλατφόρμα του Facebook, καθώς άγνωστες εταιρείες χρησιμοποιούν το όνομα γνωστού επιχειρηματία σε ένα Deepfake video, με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες.

Το ψευδές Deepfake video εμφανίζει τον ίδιο, ο οποίος με ένα νέο έργο του, υπόσχεται πως θα βοηθήσει τους χρήστες να κερδίσουν εύκολα 3.000 ευρώ και έχει παρατηρηθεί πως χρησιμοποιείται από διάφορες εταιρείες ως προωθητική ενέργεια, προκειμένου να κερδίσουν πελάτες που θα επενδύσουν σε αυτές τα χρήματα τους.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας φαίνεται να είναι καλεσμένος σε εκπομπή γνωστού καναλιού για να παρουσιάσει την καινοτομία του, η οποία θα βοηθήσει οικονομικά τους πολίτες που θα την ασπαστούν.

Οδηγούμενοι στα προφίλ αυτών των εταιρειών που κοινοποιούν το συγκεκριμένο Deepfake video στο Facebook, είναι προφανές πως πρόκειται για δήθεν εταιρείες επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα, συνήθως με έδρα κάποια πόλη του εξωτερικού.

Πρόκειται λοιπόν για μία γνωστή τακτική, καθώς η χρήση ενός ευρέως γνωστού ατόμου, τείνει να οδηγεί τους πολίτες να ακολουθήσουν αυτό που υποδεικνύει, θεωρώντας το σωστό και αποτελεσματικό.

To CSI Institute προειδοποιεί τους πολίτες, πως αν πέσει στην υπόληψη τους το συγκεκριμένο βίντεο, θα πρέπει να το αγνοήσουν και να το αναφέρουν.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Επίθεση με καυστικό υγρό: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην 38χρονη – Ακόμη δεν έχει παραδοθεί

Her News b

Πανικός με τις ταυτότητες: Ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήματα για να αποφύγουν το…τσιπ

HerNews ka

Άγριο έγκλημα στο Μαρούσι: 17χρονη σκότωσε την 22χρονη φίλη της – Τι συνέβη

Her News