HerNews.gr
Health

Ύπνος: Η σωστή θέση που πρέπει να κοιμόμαστε σύμφωνα με τους ειδικούς

Μάλλον κανείς μας δεν σκέφτεται τη θέση του ύπνου του όταν ξαπλώνει στο κρεβάτι.

Μέχρι να πέσουμε στο κρεβάτι μετά από μια κουραστική μέρα και το κεφάλι μας να ακουμπήσει το μαξιλάρι, το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να πάρουμε αυτές τις ευχάριστες ώρες ξεκούρασης, αδιάκοπου ύπνου .

Αλλά στην πραγματικότητα, η θέση του ύπνου μας μπορεί να έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία μας, επηρεάζοντας τα πάντα.

Από το πόσο καλά κοιμόμαστε μέχρι την ένταση που κρατάμε σε διαφορετικά σημεία του σώματός μας, οδηγώντας συχνά σε πόνο στις αρθρώσεις και στους μυς.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ξοδεύουμε περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας ξεκουράζοντας ή κοιμόμαστε, η διασφάλιση ότι κοιμόμαστε στην πιο υποστηρικτική και άνετη θέση θα πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την ευημερία μας.

Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη στάση του ύπνου;

Ο ύπνος ανάσκελα είναι η πιο συνιστώμενη στάση, επειδή οι σπόνδυλοι στην πλάτη σας μπορούν να ευθυγραμμιστούν φυσικά σε ουδέτερη θέση χωρίς τσακίσεις ή καμπύλες

 Μπορεί επίσης να είναι πιο υγιεινός για τη σπονδυλική σας στήλη, ενώ ο ύπνος στη δεξιά πλευρά είναι ευεργετικός για την καρδιά σας. Ο ύπνος μπρούμυτα είναι η μόνη στάση που θεωρείται ανθυγιεινή καθώς είναι πολύ πιεστική για τη σπονδυλική στήλη σας.

Είναι αυτή η σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης που οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του πόνου στην πλάτη και τον αυχένα.

Εάν έχετε υπάρχοντα πόνο στην πλάτη, μπορεί να κοιμάστε λιγότερο επειδή σας ξυπνάει ο πόνος και η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης να συμβάλει στον πόνο στην πλάτη επειδή το σώμα σας δεν έχει αρκετό χρόνο για να αποκαταστήσει τους ιστούς του ενώ κοιμάστε.

Ο ύπνος ανάσκελα λέγεται επίσης ότι αποτρέπει την καούρα, την παλινδρόμηση οξέος και τις ρυτίδες και βοηθά στην προώθηση της αποστράγγισης των υγρών στα ιγμόρεια (καθιστώντας τον ιδανικό για άτομα με κρυολόγημα ή αλλεργίες).

Παρά το γεγονός ότι είναι η πιο συνιστώμενη στάση ύπνου, η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς δεν κοιμόμαστε ανάσκελα – στην πραγματικότητα, μόνο το 10% από εμάς κοιμάται.

Το 74% των ανθρώπων κοιμάται στο πλάι και μόνο το 16% κοιμάται μπρούμυτα, κάτι που είναι θετικό, επειδή είναι η μία θέση που συνιστούν οι ειδικοί να αποφεύγουμε λόγω της πίεσης που ασκεί στις σπονδυλικές στήλες, το στήθος και τους πνεύμονές μας.

Αναγκάζει τον λαιμό σας να περιστρέφεται είτε προς τη δεξιά είτε προς την αριστερή πλευρά και αυτή η θέση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ροή του αίματος, της λέμφου και του νωτιαίου υγρού και μπορεί να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να κρατάτε ζεστά τα πόδια σας κατά τη διάρκεια του ύπνου χωρίς να φοράτε κάλτσες

HerNews ka

Ούλα που ματώνουν: Τι μπορεί να συμβαίνει;

Her News b

Η πρωινή ρουτίνα που προάγει την ευεξία

Her News