HerNews.gr
Ελλάδα

Ακρίβεια: Το 60% των Ελλήνων κάνει περικοπές για να ανταπεξέλθει

Έρευνα, με φόντο την ακρίβεια, για να αποτυπώσει την οικονομική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών, πραγματοποίησε η Focus Bari. Η μέτρηση, εν μέσω ακρίβειας και εκτόξευσης του πληθωρισμού. αποκαλύπτει συγκλονιστικά αποτελέσματα.

Πιο αναλυτικά, η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων καταναλωτών θεωρεί ότι εκτός από τις τιμές καυσίμων, πετρελαίου και ειδών σουπερμάρκετ, έχουν ανέβει οι τιμές σχεδόν όλων των προϊόντων και υπηρεσιών.

Πώς οι Έλληνες αντιμετωπίζουν την ακρίβεια

Σήμερα το 97%, ουσιαστικά όλοι, οι Έλληνες έχουν κάνει τουλάχιστον μια περικοπή εξόδων και γενικότερα οικονομία.

Επιλέγουν οικονομικότερους τρόπους διασκέδασης, λιγότερα ταξίδια και διακοπές. Παράλληλα, προχωρούν σε μείωση κατανάλωσης σε αγορές και υπηρεσίες.

Αναζητούν προσφορές και εκπτώσεις και εξετάζουν πολλές και διαφορετικές εναλλακτικές προτού προβούν σε κάποια αγορά. Τέλος, αγοράζουν τα απολύτως απαραίτητα, έχοντας επαναπροσδιορίσει τις ανάγκες τους.

Το 60% των Ελλήνων σήμερα κάνουν περικοπές επειδή δεν επαρκεί το εισόδημά τους, ενώ το 40% κάνουν οικονομία προληπτικά, επειδή φοβούνται ότι «τα χειρότερα έρχονται»!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σεπόλια: Θρίλερ με τον θάνατο του 14χρονου Μάκη – Οι τελευταίες εξελίξεις που ήρθαν στο φως

Her News

Τέμπη: Ξεσπά πατέρας θύματος για τις αποζημιώσεις της Hellenic Train – «Δεν τα θέλω τα λεφτά τους – Συγγνώμη από δολοφόνους, δεν δέχομαι»

HerNews ka

Θεσσαλονίκη: Ομόφωνα ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό ο οδηγός που σκότωσε την 21χρονη Έμμα

HerNews ka