HerNews.gr
Συνεντεύξεις

O Κώστας Ορφανίδης μιλά στο HerNews: «Θέλω να με ξέρουν για τα τραγούδια που γράφω και τραγουδάω»

Ο Κώστας Ορφανίδης μας συστήνεται και μιλάει αποκλειστικά στην δημοσιογράφο του HerNews Κατερίνα Αλεξανδρίδου για τα μελλοντικά του σχέδια.

Είναι 25 ετών κατάγεται από την Ρόδο το «σμαραγδένιο νησί» όπως αποκαλεί ο ίδιος όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ο Κώστας στο σχολείο δεν είχε παρέες κυρίως επειδή από μικρή ηλικία δούλευε νύχτα σε πίστες και συναναστρεφόταν με άτομα άλλης ηλικίας. Μέχρι τα 14 έτη δεν είχε καμία σχέση με το τραγούδι και την μουσική. Άκουγε όλα τα είδη μουσικής μέχρι που καταστάλαξε στο λαϊκό τραγούδι.
Αφορμή ήταν ο Παντελής Παντελίδης που του έδωσε τεράστια έμπνευση στο να προσπαθήσει να κάνει ότι και εκείνος. Αγόρασε κιθάρα και έμαθε σιγά σιγά να παίζει.

Ο Κώστας στην κουβέντα μας μου είπε ότι μικρός  δεν είχε καλή φωνή.

Δεν ξέρω τι λέει ο ίδιος, το μόνο που ξέρω είναι ότι έχει πολύ μεγάλο ταλέντο και σε συνδυασμό με την ταπεινότητά που τον διακατέχει σίγουρα έχει πολύ μέλλον στον χώρο.

Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το τραγούδι;

Έπιασα μια κιθάρα στα χέρια μου, ξεκίνησα να κάνω ότι έκανε ο Παντελής Παντελίδης, άρχισα να γράφω στοίχους και ανέβασα κάποια βιντεάκια στο YouTube. Η τοπική κοινότητα της Ρόδου με στήριξε και με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αν και δεν ήμουν πολύ καλός.

Και πως κατάλαβες ότι τελικά έχεις καλή φωνή;

Το κατάλαβα μόνος μου. Από τη συμπεριφορά του κόσμου απέναντί μου. Όταν πήγαινα δευτέρα γυμνασίου έκανα το πρώτο μου live σε ένα σχολικό party.

Επαγγελματικά πότε ξεκίνησες να δουλεύεις;

Κάποια στιγμή έφυγε από την ζωή ένας πολύ καλός μου φίλος και συμπαίκτης στο ποδόσφαιρο. Τότε έγραψα ένα τραγούδι για εκείνον και το τραγούδησα σε μια εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του. Εκεί με άκουσε μια τραγουδίστρια από την Ρόδο και μου ζήτησε να πάω μαζί της για δουλειά.

Οι γονείς σου τι σου έλεγαν ;

Οι γονείς μου στην αρχή ήταν φοβισμένοι και είναι λογικό, όταν ένα μικρό παιδί ξεκινάει να δουλεύει νύχτα στα μπουζούκια και χωρίς να είναι τόσο καλός. Δεν ήμουν τόσο καλός στην αρχή απλά το έλεγε η ψυχούλα μου.

Πως είναι η συνεργασία σου με τον Γιώργο Γιαννιά και τον Γιώργο Τσαλίκη;

Με τον Γιώργο Γιαννιά έχω συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν, είναι και από την Ρόδο. Με έχει βοηθήσει πολύ, με έχει στηρίξει και με συμβουλεύει. Με τον Γιώργο Τσαλίκη έχω επίσης συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν. Η αύρα που σου μεταδίδει είναι μοναδική ανεβάζει πολύ τον κόσμο και έχει την ίδια διάθεση ακόμα και στις πρόβες. Έχω πολλά πράγματα να πάρω από τον Γιώργο Τσαλίκη.

Τι γνώμη έχεις για τα talent show;

Υπάρχουν πολλοί νέοι καλλιτέχνες που έχουν αναδειχθεί από talent show και με την αξία τους δουλεύουν στα μαγαζιά.

Σκέφτηκες ποτέ να πας και εσύ σε talent show;

Σκέφτηκα να πάω ναι και μου έχουν κάνει πολλές προτάσεις, αλλά ζύγισα τα πράγματα και είπα ότι ποτέ δεν θα ήθελα να πάω. Αρχικά φοβάμαι μήπως αδικηθώ και μετά πιστεύω ότι δεν το χρειάζομαι και δεν είναι του στυλ μου. Δεν θα ήθελα ποτέ να έχω πάνω μου την ταμπέλα του «αυτός πήγε σε talent show». Θέλω να με ξέρουν για τα τραγούδια που γράφω και τραγουδάω.

Το πρώτο τραγούδι που σε γνώρισε ο κόσμος ήταν το «Είδα ένα όνειρο»

Αυτό ήταν το πρώτο που με γνώρισε ο κόσμος εκτός Ρόδου. Το πρώτο μου τραγούδι λέγεται «Έρωτας Πραγματικός». Το «Είδα ένα όνειρο» είναι εξ ολοκλήρου δικό μου από μουσική και στοίχους και το κυκλοφόρησα την ίδια μέρα με ένα ακόμα τραγούδι που έγραψα την ίδια μέρα.

Από που εμπνέεσαι για να γράψεις τραγούδια;

Είναι κάτι που δεν μπορώ να το απαντήσω. Δεν ξέρω να το απαντήσω. Απλά συμβαίνει, μου έρχεται. Υπάρχουν αληθινά βιώματα πολλές φορές που με εμπνέουν και γράφω κομμάτια.

Η τελευταία σου κυκλοφορία λέγεται «Κλείσε σε παίρνω εγώ» αυτό πως το εμπνεύστηκες;

Είναι ένα τραγούδι που σου κολλάει, σου μένει. Την ατάκα «κλείσε σε παίρνω εγώ» την έλεγα, ειρωνικά και μου έμεινε οπότε αποφάσισα να το κάνω κομμάτι. Είναι πολύ ειρωνικό το μήνυμα που περνάει το τραγούδι. 

Σου ταιριάζει αυτό ή έρχεται σε σύγκρουση με εσένα;

Έρχεται σε σύγκρουση με εμένα. Δεν θα μπορούσα ποτέ μου να πω σε μια κοπέλα «κλείσε σε παίρνω εγώ» και να το τελειώσω έτσι το θέμα, δεν είναι στον χαρακτήρα μου.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι που έχεις ζηλέψει;

Πολλά τραγούδια του Νότη Σφακιανάκη ή του Δημήτρη Μητροπάνου. Εγώ στο αυτοκίνητό μου δεν ακούω ράδιο, αγοράζω CD.

Αγοράζεις μέχρι και σήμερα Cd;

Βέβαια. Μου αρέσει η διαδικασία να αγοράζω το cd να διαβάζω αυτά που γράφει μέσα ο καλλιτέχνης για τον δίσκο του, ποιοι έχουν γράψει μουσική και στοίχους, ποιος έχει παίξει κιθάρα βιολί κλπ. Πλέον πιστεύω ότι μόνο το 2% το κάνει αυτό και είναι κακό γιατί τον ακροατή δεν τον ενδιαφέρει ποιος έχει παίξει μέσα, τον ενδιαφέρει το κομμάτι και ποιος το λέει. Εγώ που είμαι καλλιτέχνης τους πονάω τους στιχουργούς και τους μουσικούς γιατί έχουν δώσει και αυτοί την ψυχή τους μέσα στο κομμάτι.

Μελλοντικά ετοιμάζεις κάποιο τραγούδι;

Το επόμενο μου κομμάτι λέγεται «Τα παράτησα όλα» και θα βγει σε συνεργασία με την Panik Records. Το λέω και στο «Ω live Stage» πριν κυκλοφορήσει έχω γράψει εγώ μουσική και στίχους και είναι μια δυναμική μπαλάντα. Αυτό το κομμάτι το έγραψα μια μέρα που έκλεισα εισιτήρια και έφυγα να πάω «κάπου» να βρω την αγαπημένη μου και είναι αληθινή ιστορία.

Θα ήθελες να γράψεις τραγούδι για κάποιον καλλιτέχνη;

Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το νέο τραγούδι του Γιώργου Παπαδόπουλου με τίτλο «Δεν μας χωρίζουν» σε στοίχους και μουσική δική μου. Στο videoclip πρωταγωνιστεί η σύζυγός του Γαλάτεια με ιδέα του Γιώργου Παπαδόπουλου.

Instagram: kostas_orfanidis

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα: Η CEO της εταιρίας Scrinium Άντζελα Μπέρου μας ενημερώνει

Her News

Φιλίτσα Νικολαΐδη: Η στυλίστρια των επωνύμων μας αποκαλύπτεται

Her News

Όλγα Τρέμη: «Βάζω το όριό μου» – Η απάντηση μετά τις δηλώσεις του Ανδρέα Μικρούτσικου

Her News