HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα: Η CEO της εταιρίας Scrinium Άντζελα Μπέρου μας ενημερώνει

Τι πρέπει να ξέρουμε για το ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα; Σε τι επωφελείται η επιχείρηση από αυτή την επένδυση και ποιο είναι το κόστος; Η CEO της εταιρίας Scrinium Άντζελα Μπέρου απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις.

Γιατί είναι σημαντικό για μια επιχείρηση να επενδύσει σε ένα ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για τους εργαζόμενους της;

Η ομαδική ασφάλιση μειώνει το αίσθημα της ανασφάλειας που έχει δημιουργήσει η υποχώρηση της κοινωνικής προστασίας, τόσο στην υγεία όσο και στη σύνταξη, βοηθώντας τους εργαζομένους στην δημιουργία ομαδικού πνεύματος και σχέσεων εμπιστοσύνης με την εταιρία, αυξάνοντας την παραγωγικότητα των εργαζομένων.     

Από πόσους εργαζόμενους και πάνω μπορεί μια επιχείρηση να επενδύσει σε ένα ομαδικό συνταξιοδοτικό προγραμμα; Υπάρχει κάποιο πλαφόν;

Όπως σε ολα τα ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα, έτσι και στο συνταξιοδοτικό, ο ελάχιστος αριθμός ατόμων που απαιτούνται να συμμετέχουν είναι τουλάχιστον 10.

Σε τι επωφελούνται οι εργαζόμενοι και σε τι τελικά η ίδια η επιχείρηση από αυτή την επένδυση;

Το ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα έχει στόχο τη συμπλήρωση του εισοδήματος του εργαζομένου κατά τη συνταξιοδότησή του, ουσιαστικά λειτουργεί ως μια μορφή επιβράβευσής του για τα έτη προσφοράς και εργασίας του.

Εισφορές, εκτός από τον εργοδότη μπορεί να δίνει και ο εργαζόμενος αν το επιθυμεί;

Η καταβολή εισφορών με τη μορφή ασφαλίστρων από τη μεριά του εργοδότη για το κάθε εργαζόμενο, είναι το συνηθισμένο.
Δύναται όμως και η καταβολής εισφορών από τη μεριά του υπαλλήλου με ποσοστό επί του εισοδήματός του και τη συμπληρωματική καταβολή από τη μεριά του εργοδότη ενός επιπλέον ποσού – ποσοστού επί του εισοδήματος.

Η λήψη της σύνταξης γίνεται ως εφάπαξ ποσό ή σε μηνιαίες καταβολές;

Ο ασφαλισμένος δύναται να επιλέξει ανάμεσα στη καταβολή εφάπαξ, ή στη παροχή συμπληρωματικής σύνταξης. Παρέχεται πάντοτε η δυνατότητα μερικής ή πλήρης εξαγοράς των εισφορών του ασφαλισμένου όποτε το επιθυμεί βάσει πίνακα.

 Η εταιρία SCRINIUM προσφέρει συνταξιοδοτικά προγράμματα στους πελάτες της;

Η SCRINIUM συνεργάζεται με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα και επιλεγμένες του εξωτερικου και έτσι έχει τη δυνατότητα να προσφέρει όλο το φάσμα των συνεργασιών σε συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Ευχαριστούμε θερμά την CEO της εταιρίας Scrinium Άντζελα Μπέρου για την πολύτιμη βοήθεια της!

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Γιαννούλιας: Ο Tik Toker με τους 300.000 followers αποκαλύπτεται στο HerNews

Her News b

Χρήστος Δερμεντζόπουλος: “Για να ασχοληθείς με την πολιτική πρέπει να έχεις γνώσεις και επιμονή”

Her News

Σταύρος Ζαλμάς: «Μου έχει τύχει να με τραβάνε από τα ρούχα στον δρόμο»

Her News b