HerNews.gr
Beauty

5 συμβουλές για το τέλειο ξύρισμα που δεν ήξερες

Κι όμως! Υπάρχουν μερικά πολύ χρήσιμα tips για το τέλειο ξύρισμα που μπορεί να μην γνωρίζατε.

Οι περισσότερες από εμάς ίσως να πιστεύουμε ότι έχουμε πάρει «master» στο ξύρισμα αφού μάλλον πιάσαμε το ξυραφάκι από μικρές κρυφά από τους γονείς μας και… όποιον πάρει ο χάρος.

Διαβάστε παρακάτω για όλα τα νέα κόλπα που πρέπει να κάνετε στη ρουτίνα σας και ετοιμαστείτε να αποχαιρετήσετε τα κοψίματα, το ξηρό δέρμα, τις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα και το κάψιμο από ξυράφι. 

Ο αφρός/κρέμα ξυρίσματος είναι πολύ καλύτερα από το αφρόλουτρο μας

Μπορεί πολλές φορές από την βιασύνη σας ή και επειδή δε το γνωρίζατε, να απλώνατε στο σώμα σας το αφρόλουτρο σας αντί για αφρό ξυρίσματος. Το τζελ, ο αφρός ή η κρέμα ξυρίσματος μπορεί να φαίνονται περιττά, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να κάνετε ένα προσεκτικό ξύρισμα και να ελαχιστοποιήσετε τα κοψίματα και τις κοκκινίλες. Τα προϊόντα ειδικά για το ξύρισμα περιέχουν συνήθως μαλακτικά που θα κάνουν το κόλπο. 

 

Εάν πάλι έχετε ξεμείνει από αφρό ξυρίσματος, χρησιμοποιήστε μαλακτικό μαλλιών, λάδι καρύδας ή καλύτερα και ελαιόλαδο. Αποφύγετε το σαμπουάν (που θα ερεθίσει το δέρμα σας καθώς ξυρίζετε) και το σαπούνι (που θα φράξει τις λεπίδες του ξυραφιού σας).

Μην ξυρίζεστε αμέσως μόλις μπείτε στο ντους

Το να αφήνετε το δέρμα σας να κάθεται σε ένα υγρό, ζεστό περιβάλλον επιτρέπει στο δέρμα και στις τρίχες σας να μαλακώσουν και κάνει πολύ πιο εύκολο το ξύρισμα. Η πιο απαλή τρίχα και οι ανοιχτοί θύλακες της  (από τον ατμό) διευκολύνουν το βαθύ, καθαρό ξύρισμα.

Η πολλή πίεση δεν είναι ότι καλύτερο

Ενστικτωδώς και ασυνείδητα μπορεί να θεωρείτε ότι πρέπει να πιέσετε το ξυραφάκι στο δέρμα ώστε να ξυρίσετε περισσότερες τρίχες. Στην πραγματικότητα αυτό κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Έτσι λοιπόν, όσο πιο πολύ πιέζεις την λεπίδα, τόσο πιο ανομοιόμορφη γίνεται η επιφάνεια του δέρματός σου. Αυτό είναι ο κύριος παράγοντας για κοψίματα καθώς και για ανομοιόμορφο ξύρισμα γιατί το ξυράφι δεν κόβει καλά τις τρίχες.

Μην παραλείπετε την απολέπιση

Μπορεί να έχετε βαρεθεί να κάνετε απολέπιση πάνω από το ξύρισμα, αφού ουσιαστικά ξύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος με το ξυράφι σας. Αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια. Εάν είστε επιρρεπείς σε κοψίματα και ερεθισμούς από το ξυράφι, μπορείτε αν θέλετε να κάνετε απολέπιση στην περιοχή εκ των προτέρων για να διασφαλίσετε ότι οι τρίχες μπορούν να βγουν καθαρές.

 

Διαφορετικά, αυτά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορεί να φράξουν τη λεπίδα του ξυραφιού. Η απολέπιση αρχικά δημιουργεί ουσιαστικά έναν καθαρό, ομοιόμορφο καμβά για να αφαιρέσετε στη συνέχεια τις τρίχες και επιτρέπει στην ενυδατική σας να εισχωρήσει στο δέρμα πιο αποτελεσματικά.

 

Η συνέπεια είναι το κλειδί

Μπορεί τώρα που χειμωνιάζει να θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από το ξύρισμα, αυτό όμως μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερο ερεθισμό όταν ξαναπιάσετε το ξυραφάκι. Το διάλειμμα από το ξύρισμα μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει το δέρμα σας πιο ερεθισμένο και ξηρό, επειδή η έλλειψη ξυρίσματος επιτρέπει τη δημιουργία ολοένα και περισσότερων νεκρών επιδερμίδων. 

Αποθηκεύστε το ξυράφι σας σε σωστό μέρος

Ποιος ήξερε ότι τα ξυραφάκια ήταν τόσο υψηλής συντήρησης; Αν και το πρώτο σας ένστικτο μπορεί να είναι να διατηρείτε το ξυραφάκι σας να “στεγνώσει” στο ντους, όταν δεν το χρησιμοποιείτε θα πρέπει να το αποθηκεύετε αλλού.

Ο λόγος δεν είναι μόνο ότι αν το αφήσετε στο μπάνιο μπορεί να σκουριάσουν οι λεπίδες, αυξάνεται επίσης και ο κίνδυνος για βακτηριακή και μυκητιακή λοίμωξη. Αφού ξυριστείτε, ξεπλύνετε καλά το ξυραφάκι σας με ζεστό νερό, στεγνώστε το με μια πετσέτα και φυλάξτε το σε σημείο που δεν θα βραχεί. 

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Η Halle Berry έβαψε τα μαλλιά της μωβ και της πηγαίνουν πολύ!

HerNewskl

Clear Manicure: Είναι το πιο κομψό και διαχρονικό σχέδιο νυχιών

HerNews ka

Serum ματιών: Το χρησιμοποιείς σωστά;

Her News