HerNews.gr
DECORNEWS

Decor: Πως να διακοσμήσετε τις γωνίες του σπιτιού σας

Το αιώνιο δίλημμα της διακόσμησης για τις άβολες γωνίες στο σπίτι είναι δύσκολο.

Σε ορισμένους χώρους, η γωνίες ενός δωματίου δεν είναι πρόβλημα, επειδή εκεί πηγαίνει ένα κομοδίνο, ενώ σε κάποιες άλλες αντίστοιχα μπορεί να μπει ένα φυτό.

 Αλλά υπάρχουν και εκείνες οι άλλες γωνίες που δεν φαίνονται καθόλου ωραίες γυμνές, και σας μένει να προσπαθήσετε να καταλάβετε πώς να τις γεμίσετε με τον τέλειο τρόπο.

Πολλές φορές δεν χρειάζεται να υπερφορτώνουμε το σπίτι μας με πολλά πράγματα παντού γιατί είναι ωραίος και ο μινιμαλισμός. Αλλά όταν πρόκειται για τις περισσότερες γωνίες του σπιτιού, πρέπει να γεμίσουν με κάτι.

Εδώ θα σας δώσουμε πολλές ιδέες για τη διακόσμηση των γωνιών ενός δωματίου για να  κάνετε και να το αισθάνεστε ολοκληρωμένο.

1. Μονός Καναπές-Κρεβάτι

Ο καναπές-κρεβάτι είναι μια λεπτή επιλογή που δεν καταλαμβάνει πολύ οπτικό χώρο, αλλά προσφέρει στους επισκέπτες ένα ακόμα μέρος για ύπνο, αν εμφανιστεί κάποιος επιπλέον.

Αυτή η ιδέα διακόσμησης  είναι μια αρκετά καλή επιλογή για ένα χουζούρεμα, αλλά είναι ακόμα καλύτερη για τα παιδιά. 

2. Μεγάλο φυτό

 Ένα φυτό εσωτερικού χώρου όχι μόνο δίνει ζωή σε έναν χώρο, αλλά μπορεί επίσης να αφαιρέσει εντελώς την αίσθηση μιας άδειας γωνίας. Εάν βάλετε το φυτό σε μια στρογγυλή διακοσμητική γλάστρα γεμάτη με υφή, έχετε βρει την χρυσή τομή και δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. 

3. Λεπτός καθρέπτης

Αυτή είναι μια εξαιρετική ιδέα για χώρο οποιουδήποτε μεγέθους, αλλά ακόμα καλύτερη εάν το δωμάτιο είναι μικρό, επειδή θα αναπηδήσει το φως γύρω από το χώρο και θα τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερος. Αυτή η ιδέα δεν ταιριάζει μόνο σε υπνοδωμάτιο αλλά και σε ένα σαλόνι.

4. Γωνιακή βιβλιοθήκη

Δεν υπάρχει καλύτερη λύση για μια γωνιά από μια βιβλιοθήκη που είναι ειδικά κατασκευασμένη με γνώμονα τις γωνίες. Δεν τις βλέπεις τόσο συχνά όσο παλιά, κάτι που είναι λίγο λυπηρό, αλλά υπάρχουν ακόμα καταστήματα που τις πουλάνε. Καλύτερα να επιλέξετε μια βιβλιοθήκη με ανοιχτό ράφι όπως αυτή της φωτογραφίας καθώς αν έχει πλάτη υπάρχει κίνδυνος να κυριαρχήσει υπερβολικά στον χώρο.

5. Καλόγερος 

Ένας καλόγερος δεν είναι μόνο μια εξαιρετική ιδέα για τη διακόσμηση της γωνίας ενός δωματίου από οπτική άποψη, αλλά είναι και εξαιρετικά χρήσιμη. Θα κρεμάτε τα καπέλα, τα παλτό και τα σακάκια σας εδώ όλη την ώρα το χειμώνα, βοηθώντας το σπίτι σας να φαίνεται κατοικημένο αλλά ταυτόχρονα κομψό.

6. Φωτιστικά δαπέδου

Μια από τις πιο εύκολες και προσιτές επιλογές όσον αφορά τις ιδέες για τη διακόσμηση γωνιών σε ένα δωμάτιο είναι ένα φωτιστικό δαπέδου. Αλλά δεν θέλετε να επιλέξετε οποιοδήποτε παλιό φωτιστικό δαπέδου. Εάν επιλέξετε ένα λεπτό και ψηλό, μόνο σε ένα στέλεχος/πόδι, δεν πρόκειται να γεμίσει επαρκώς τη γωνία.

Αντ ‘αυτού, επιλέξτε είτε ένα με τρία πόδια και ένα αμπαζούρ από πάνω, είτε ένα με πολλά “κλαδιά” που διακλαδίζονται στο δωμάτιο

7. Γωνιακό γραφείο

Αν ο χώρος σας το επιτρέπει, φυσικά. Δεν θέλετε να γεμίσετε πολύ το δωμάτιο. Αλλά αν η γωνιά το επιτρέπει, μου αρέσει πολύ αυτό ως χώρος εργασίας από το σπίτι ή ακόμα και απλώς μια γωνιά για να πληρώσετε λογαριασμούς, να περάσετε λίγη ώρα στο διαδίκτυο  ή να αφήσετε τα κλειδιά σας. Εναλλακτικά, τοποθετήστε ένα βάζο με λουλούδια.

8. Κρεμαστή κούνια

Μια ματιά στη θεϊκή εικόνα παραπάνω και μπορείτε να δείτε πόσο καλή είναι μια κρεμαστή καρέκλα στη γωνία ενός δωματίου. Μπορείτε να την τοποθετήσετε διαγώνια απέναντι από έναν τμηματικό καναπέ για να εξισορροπήσετε το δωμάτιο ή θα μπορούσατε απλώς να έχετε μια στη γωνία της κρεβατοκάμαράς σας για να κάθσετε και να διαβάσετε. Είναι η απόλυτη “φωλιά” για την απόλυτη απόδραση από τον κόσμο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Η διακόσμηση εξωτερικού χώρου που χρειάζεστε φέτος, με βάση το ζώδιό σας

HerNews ka

Ποιο είναι το πιο κολακευτικό φως για ένα μπάνιο;

HerNews ka

5 χρώματα βαφής που κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται «φθηνό»

HerNews ka