HerNews.gr
DECORNEWS

5 χρώματα βαφής που κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται «φθηνό»

Ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό, όλοι θέλουμε να δώσουμε στο σπίτι μας αυτή την ανεβασμένη, ακριβή αίσθηση. Και σίγουρα μπορεί να επιτευχθεί επιλέγοντας τα σωστά χρώματα και υλικά. Είναι επίσης εύκολο να το κάνεις λάθος.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία όταν δημιουργείτε την εμφάνιση στο σπίτι σας είναι η επιλογή του σωστού χρώματος βαφής για τους τοίχους σας. Αλλά με τόσες πολλές επιλογές που μπορούν πραγματικά να κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται φθηνό, δεν είναι περίεργο γιατί μερικοί από εμάς ξοδεύουν τόσο καιρό δοκιμάζοντας δεκάδες αποχρώσεις πριν καταλήξουν, ακόμα κάπως αβέβαιοι, σε μια τελική επιλογή.

Ενώ προσπαθείτε να δώσετε στο σπίτι σας μια ακριβή εμφάνιση, αν επιλέξετε τη λάθος απόχρωση του λευκού και μπορεί να πετύχετε το αντίθετο. Επιλέξτε έναν τόνο που ήταν στην τάση πριν από λίγο καιρό και τώρα το σπίτι σας φαίνεται αμέσως ξεπερασμένο.

Ακούγεται τρομακτικό, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Διαβάστε παρακάτω τα 5 χρώματα βαφής που πρέπει να αποφύγετε αν δεν θέλετε το σπίτι σας να φαίνεται «φθηνό».

1. Καθαρό λευκό

Λευκό σαλόνι με γκρι καναπέ Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων είναι πολύ παθιασμένοι με αυτό. Πολύ φωτεινό και με έλλειψη χαρακτήρα, το καθαρό αστραφτερό φωτεινό λευκό δεν έχει θέση στο σπίτι σας, αν θέλετε να το κάνετε να φαίνεται οπουδήποτε σχεδόν ακριβό. 

Η επιλογή του σωστού λευκού είναι το κλειδί. Αυτήν τη στιγμή όλα έχουν να κάνουν με τα υπόλευκα: λευκά με διακριτικούς υποτόνους που τους δίνουν μια ιδιαίτερη γοητεία. Αναζητήστε κάτι με υποτόνους άλλων χρωμάτων για περισσότερο βάθος. 

Όταν επιλέγετε λευκό χρώμα , είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το φινίρισμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα επίπεδο ή ματ φινίρισμα εάν έχετε ένα παλιό σπίτι. Οποιαδήποτε νότα γυαλάδας θα τονίσει τις ρωγμές και τις ατέλειες όσο ακριβό κι αν ήταν στην πραγματικότητα! Οι διακριτικοί του τόνοι του γκρι και του μωβ συμβάλλουν σε μια ευέλικτη και διαχρονική παλέτα, εξασφαλίζοντας ένα εκλεπτυσμένο και καλαίσθητο αποτέλεσμα για κάθε εσωτερικό χώρο.

2. Βασικό γκρισαλόνι με γκρι τοίχους και τιρκουάζ καναπέΥπάρχουν τόσοι άλλοι πιο ενδιαφέροντες, πιο ζεστοί τόνοι του γκρι εκεί έξω που φαίνονται πολύ πιο εκλεπτυσμένοι από την παλιά βασική έκδοση όπου μερικοί από εμάς εξακολουθούν να δυσκολεύονται να τους αφήσουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγετε εντελώς το γκρι, αλλά έχει να κάνει με τον τύπο του χρώματος που επιλέγουμε και τις λεπτές του αποχρώσεις στον τόνο που μπορούν να φτιάξουν ή να χαλάσουν ένα σχέδιο. 

3. Βασικά χρώματα

Σαλόνι με δρύινα ράφια με κόκκινες εσοχές, κόκκινη οροφή, κόκκινο χαλί και μπεζ ενσωματωμένο καθιστικό σε σχήμα UΣτην εσωτερική διακόσμηση, η εξάρτηση από τη διακόσμηση με βασικά χρώματα έχει γίνει παρελθόν. Η χρήση τέτοιων χρωμάτων μπορεί να προσδώσει ακούσια έναν αέρα “φθηνότητας” σε έναν χώρο. Πάρτε για παράδειγμα το πράσινο χρώμα. Το αγαπάς, θέλεις να το βάλεις στο σπίτι σου με κάποιο τρόπο, οπότε πρέπει να το κάνεις ένα βήμα παραπέρα. Για να επιτύχετε μια πιο εκλεπτυσμένη και φιλόξενη ατμόσφαιρα, μπορείτε να ενσωματώσετε σιωπηρές εκδοχές πράσινων.

Ή πάρτε το κόκκινο ως άλλο παράδειγμα. Λατρεύετε τη ζωντάνια και τη ζεστασιά του και θέλετε να εισάγετε αυτό το στοιχείο στο σχέδιό σας. Μην αρκεστείτε στο απλό κόκκινο – σκάψτε βαθύτερα στους μυριάδες τόνους του που θα δημιουργήσουν μια κυκλοθυμική, ανεβασμένη εμφάνιση. 

4. Baby blues και ροζ

Ένα σαλόνι βαμμένο μωβΌταν θέλετε να δημιουργήσετε ένα απαλό, ζεστό και φιλόξενο εσωτερικό, μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι η διακόσμηση με παστέλ είναι ο τρόπος για να το πετύχετε. Και ενώ υπάρχει χρόνος και τόπος για το ροζ της πούδρας και το baby blue, δεν είναι σε ένα σπίτι όπου φροντίζετε για μια ακριβή αίσθηση. Αυτό που θα διακινδυνεύσετε να πετύχετε είναι το αντίθετο.

Τα υπερβολικά παστέλ χρώματα μπορούν να κάνουν ένα σπίτι να φαίνεται φθηνό, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται σε κύριους χώρους διαβίωσης. Το baby blue και το cotton candy pink είναι μια χαρά για ένα παιδικό δωμάτιο , αλλά βάλτε τα στο σαλόνι σας και ξαφνικά το σπίτι σας μπορεί να φαίνεται πολύ κιτς. Εάν αγαπάτε το μπλε, καλύτερο θα ήταν να επιλέξετε πιο βαθιές, πιο πλούσιες αποχρώσεις. 

Και όταν πρόκειται για το baby pink, υπάρχει πληθώρα πολύ πιο εξελιγμένων εναλλακτικών λύσεων εκεί έξω και μερικές θα φαίνονται υπέροχες σε ένα σαλόνι. Σκεφτείτε περισσότερο το Dusty pink, που μπορεί να είναι εκπληκτικό όταν χρησιμοποιείται σωστά.

5. Έντονο τιρκουάζ

Σαλόνι με σκούρου μπλε-πράσινους τοίχους και τιρκουάζ καναπέΕνώ το χρώμα μπορεί να ενεργοποιηθεί για σύντομο χρονικό διάστημα, ζήστε με αυτό για πάρα πολύ καιρό σε ένα οικιακό περιβάλλον και θα γίνει φθηνό, γρήγορα. Το λαμπερό τιρκουάζ παραπέμπει σε εικόνες των τροπικών περιοχών και εκτός κι αν το σπίτι σας είναι ενοικιαζόμενο για διακοπές στην παραλία, μπορεί να αισθάνεται φανταχτερό όταν χρησιμοποιείται υπερβολικά σε ένα σπίτι. Μπορείτε ακόμα να επιτύχετε το ίδιο ζωντανό αποτέλεσμα επιλέγοντας πιο πλούσιες αποχρώσεις του τιρκουάζ, ως τόνους στον χώρο σας.

Η απροσδόκητη θεωρία του κόκκινου: Τι είναι & πως να εντάξετε αυτή την τάση στο σπίτι σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συμβουλές για να κάνετε το μπάνιο σας να μυρίζει όμορφα συνεχώς

HerNews ka

Δημιουργικές ιδέες για την οργάνωση μπάνιου

Her News

Πώς να καθαρίσετε τις γυάλινες πόρτες του ντους ώστε να αστράφτουν

Her News