HerNews.gr
DECORNEWS

Ποιο είναι το πιο κολακευτικό φως για ένα μπάνιο;

Ο φωτισμός παίζει συγκεκριμένο ρόλο στο μπάνιο, έναν ρόλο που δεν παίζει σε κανένα άλλο δωμάτιο. Για το σαλόνι, ο σωστός φωτισμός φέρνει θαλπωρή και προσθέτει αυτή τη διακοσμητική αίσθηση που βοηθά ένα σχέδιο να “τραγουδήσει”.

Στην κουζίνα, πρόκειται για την παροχή ατμόσφαιρας και φωτισμού για λειτουργικές εργασίες. Αλλά στο μπάνιο, ο φωτισμός πρέπει να λειτουργεί για να φωτίζει τον χώρο γύρω σας και τον καθρέφτη.

Τα μπάνια είναι χώροι όπου ξεκινάμε και τελειώνουμε τις μέρες μας. Είτε πρόκειται για ένα γρήγορο βούρτσισμα των δοντιών πριν φύγουμε από το σπίτι είτε για μια πρωινή ρουτίνα περιποίησης δέρματος, απαιτείται κολακευτικός φωτισμός για να μας δώσει αυτοπεποίθηση να περάσουμε τις μέρες μας.

Έχετε σκεφτεί όμως ότι ο τρόπος που φωτίζετε τον χώρο σας μπορεί να είναι εντελώς λάθος; Διαβάστε παρακάτω τις κορυφαίες συμβουλές για έναν κολακευτικό φωτισμό.

1. Φως που χτυπάει από το πλάι

Ένα νεσεσέρ μπάνιου με πλευρικό φωτιστικό τοίχουΟ υπερυψωμένος φωτισμός στο μπάνιο είναι δημοφιλής καθώς φέρνει μια μοντέρνα, καθαρή εμφάνιση στο χώρο. Ο χωνευτός φωτισμός είναι ένα τέλειο παράδειγμα, που επιλέγεται ευρέως για τη μη παρεμβατική φύση του. Όμως, αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, ο φωτισμός από πάνω δεν είναι η πιο κολακευτική επιλογή. Μπορεί να δημιουργήσει έντονες σκιές από ψηλά, ενισχύοντας εκείνες τις ατέλειες που θα προτιμούσαμε να ξεχάσουμε. 

Αντ ‘αυτού, θέλετε φώτα που χτυπούν το πρόσωπό σας στο πλάι, οπότε προτιμήστε ένα σχέδιο φωτισμού με στρώσεις που περιλαμβάνει φωτιστικά που κάθονται στο πλάι του καθρέφτη ή ακόμα και περικυκλώνουν τον καθρέφτη. Επιλέξτε φώτα στο ύψος του κεφαλιού που θα λειάνουν και θα απαλύνουν την εμφάνισή σας.

2. Δοκιμάστε διάχυτο ή σκιερό φωτισμό

Ένα μπάνιο με φωτιστικά τοίχουΌταν πρόκειται για τα φωτιστικά του μπάνιου σας, το σχήμα και το στυλ του φωτιστικού είναι κάτι πολύ περισσότερο από διακόσμηση, είναι εξαιρετικά σημαντικά για ένα κολακευτικό σχέδιο φωτισμού. Τα σκιασμένα ή διάχυτα φώτα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Η απλή προσθήκη μιας κουκούλας σε στυλ αμπαζούρ θα κρύψει τη λάμψη ενός έντονου λαμπτήρα, βοηθώντας στην ίση κατανομή του φωτός, ενώ ένας λαμπτήρας από παγωμένο γυαλί μπορεί επίσης να διαχέει το φως, δημιουργώντας ένα κολακευτικό σχέδιο και μια γενική απαλή λάμψη.

3. Ζεστές λάμπες

Ένα μπάνιο με φωτιστικό τοίχουΣκεφτείτε και τον ανοιχτό χρωματισμό της πραγματικής λάμπας. Δεν θέλετε κάτι δροσερό, αποστειρωμένο και παγωμένο. Αντίθετα, θέλετε μια ηρεμιστική λάμψη που είναι ζεστή εκπέμποντας την ίδια λάμψη με ένα ηλιοβασίλεμα που κολακεύει την αντανάκλασή σας. Οι άνθρωποι τείνουν να φαίνονται καλύτερα όταν φωτίζονται από λαμπτήρες περίπου 2.700K έως 3.000K. Εάν επιλέξετε λαμπτήρες από 3.000k και άνω, ο φωτισμός δεν θα είναι τόσο κολακευτικός

4. Κρυφός φωτισμός

Ένα μπάνιο με φώτα LED πίσω από τον καθρέφτηΕάν ο κολακευτικός φωτισμός είναι να μείνετε μακριά από το έντονο φως, ο κρυφός φωτισμός που είναι κρυμμένος έξυπνα θα μπορούσε να βοηθήσει, ιδιαίτερα σε μικρά μπάνια όπου τα έντονα φωτιστικά καταλαμβάνουν οπτικό χώρο. Ο φωτισμός που κρύβεται πίσω από έναν καθρέφτη δημιουργεί μια καλόγουστη όψη φωτοστέφανου που θυμίζει το καμαρίνι ενός ηθοποιού, δημιουργώντας μια απαλή λάμψη στο πρόσωπο. 

Μπορείτε να αγοράσετε έναν καθρέφτη που έχει τον φωτισμό ήδη σταθερό πίσω ή μπορείτε να κάνετε DIY την εμφάνιση με έναν υπάρχοντα καθρέφτη και στη συνέχεια να αγοράσετε τις δικές σας ταινίες LED με αισθητήρα κίνησης.

5. Μην ξεχνάτε τα dimmers

Ένα μπάνιο με ροοστάτες για χαλαρωτικό φωτισμόΟι ροοστάτες δεν είναι μόνο κατάλληλοι για φωτισμό σαλονιού , είναι μια υπέροχη επιλογή για μπάνια όπου ο φωτισμός είναι λίγο κρύος και έντονος. Εγκαταστήστε ροοστάτες για λάμψη που δεν είναι πολύ σκληρή. Οι ροοστάτες είναι ιδανικοί για την προσαρμογή της έντασης του φωτός σε όλα τα δωμάτια και είναι εύκολο να το κάνετε μόνοι σας, αρκεί να έχετε μια συμβατή λάμπα.

Πλακάκια μπάνιου: Ποια χρώματα δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πολύχρωμα ποτήρια: Η νέα τάση στο καλοκαιρινό τραπέζι

Her News

Αυτή είναι η πιο δημοφιλής τάση χριστουγεννιάτικης διακόσμησης για φέτος!

HerNews ka

Και από Μάρτιο.. Άνοιξη, με τα χρωματιστά σχέδια της Vipart – Ανανέωσε το σπίτι σου με υπέροχους πίνακες σε καμβά της επιλογής σου

Her News