HerNews.gr
Health

Τσάι από βότανα κατά του κρυολογήματος- Τι αφεψήματα να επιλέξετε το φθινόπωρο

Αφεψήματα από βότανα: το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να τα παρασκευάσετε.

Όχι μόνο για να χαλαρώσετε πριν από τον ύπνο και το πρωί που ξυπνάτε αλλά και ως φυσική θεραπεία κατά των εποχικών παθήσεων το τσάι από βότανα είναι ιδανικό.

Για να μην αναφέρουμε τα οφέλη του να κρατάς ένα ζεστό φλιτζάνι με ατμό στο χέρι σου μια βροχερή μέρα. Ποιο όμως να επιλέξουν για την καταπολέμηση των εποχιακών παθήσεων;

Αφεψήματα και τσάι βοτάνων, οι ιδιότητες:

Τα οφέλη μιας ζεστής κούπας στα χέρια σας είναι πολλάΠρώτα απ ‘όλα γιατί είναι μια πραγματική στιγμή από μόνη της: σηκώνεσαι από το γραφείο σου, αποσπάσαι για μια στιγμή, ακόμη και μόνο πέντε λεπτά είναι μερικές φορές αρκετά για να αποσυνδέθεις.

Πραγματικό φάρμακο για το πνεύμα , χαρίζει καλή διάθεση και προπαντός ανεβάζει το επίπεδο ενυδάτωσης του σώματος . Με λίγα λόγια, μέσα σε ένα ζεστό φλιτζάνι υπάρχουν όλες οι θεραπείες για την εποχή του φθινοπώρου.

Πως όμως να επιλέξετε το σωστό αφέψημα από βότανα;

Όλα με βάση τα φυτά, τα βότανα και τα φυσικά μπαχαρικά, είναι ιδανικές θεραπείες το φθινόπωρο, η βασική διαφορά είναι στην παρασκευή και στα συστατικά. Στο αφέψημα χρησιμοποιούνται όλα τα μέρη, τα κλαδιά, ο φλοιός και οι ρίζες, επίσης αφήστε τα να βράσουν για περίπου είκοσι λεπτά.

Στο τσάι που συναντάμε σε φακελάκια , από την άλλη, επιλέγονται μόνο τα μαλακά μέρη , άνθη και φύλλα, πάνω στα οποία χύνεται το ζεστό νερό. 

Στην περίπτωση αυτή, μάλιστα, τα υλικά δεν τα βράζουμε αλλά τα αφήνουμε να εμποτιστούν για περίπου δεκαπέντε λεπτά το πολύ.

Φυτά και μπαχαρικά για να διαλέξετε  και αφεψήματα από βότανα κατά του κρυολογήματος

Το τζίνσενγκ είναι απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις, όχι μόνο γιατί βοηθά τον εξασθενημένο οργανισμό μετά από μια εποχική ασθένεια αλλά και γιατί καταπολεμά το στρες και αυξάνει τη σωματική αντοχή. Παρόμοια λειτουργία είναι και αυτή του τζίντζερ.

Ιδανική αν έχετε κρυολόγημα ή βήχα γιατί βοηθάει στην απελευθέρωση της αναπνευστικής οδού. Καθώς και στον ευκάλυπτο του οποίου η βαλσαμική δράση απελευθερώνει την μπουκωμένη μύτη και επιτρέπει την απόχρεμψη και ένα τσάι από βότανα είναι επίσης χρήσιμο.

Επίσης το τριαντάφυλλο, το θυμάρι, η μέντα και η αλόη βέρα, είναι ο ιδανικός συνδιασμός αν θέλετε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Επιπλέον, αν το θυμάρι μαζί με το βάλσαμο λεμονιού και το χαμομήλι είναι ιδανικά για χαλάρωση σώματος και πνεύματος και διευκόλυνση της ξεκούρασης, τα ρόιμπος , τα εσπεριδοειδή και το πράσινο τσάι βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσης.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γυναικολόγος απαντάει στο αν θα πρέπει να φοράμε εσώρουχα στη γυμναστική μας!

HerNewskl

Διακοπές και διατροφή: Μπορούν να συνδυαστούν τελικά;

HerNews ka

Εξάρθρημα ώμου: Σημαντική η πρώτη αντιμετώπιση του

Her News