HerNews.gr
Συνταγές

Η σούπα βελουτέ με σπανάκι είναι το απόλυτο φθινοπωρινό πιάτο

Αν λιγουρεύεσαι ένα πιάτο ζεστό, νόστιμο, θρεπτικό και ελαφρύ, συνέχισε να διαβάζεις. Αυτή η σούπα βελουτέ με σπανάκι δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει.

Σπανάκι: Τα σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό μας

Το σπανάκι μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα σημαντικότερα superfoods της διατροφής μας. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, ενώ παράλληλα έχει χαμηλή θερμιδική αξία.

Το σπανάκι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C, βιταμίνης Κ, ριβοφλαβίνης και βιταμίνης Β6, βιταμίνης Ε, ασβεστίου, καλίου, φυτικών ινών, μαγνησίου, φολικού οξέος και σιδήρου. Τα 100 γραμμάρια σπανάκι έχουν μόνο 23 θερμίδες. Αν και έχει μεγάλες ποσότητες σιδήρου, περιέχει επίσης οξαλικό που φαίνεται να είναι μια ανασταλτική ουσία που εμποδίζει τον οργανισμό να απορροφήσει σίδηρο, οπότε δεν έχει τόσο ευεργετική δραση όσο θα μπορούσε να έχει. Το οξαλικό μπορεί να αναστέλλει επίσης την απορρόφηση του ασβεστίου. Το σπανάκι μαγειρεμένο ελαφρώς μπορεί να έχει χαμηλότερα επίπεδα οξαλικών με αποτέλεσμα να γίνεται πιο εύπεπτο και να απορροφώνται πληρέστερα τα θρεπτικά συστατικά του.

Το ενδιαφέρον αυτό λαχανικό προστατεύει την υγεία των ματιών, του δέρματος και των μαλλιών, ενώ βοηθά και στην πρόληψη του καρκίνου.

Αφού λοιπόν μάθαμε τα οφέλη που έχει το σπανάκι στον οργανισμό μας, ήρθε η ώρα να το εντάξουμε στη διατροφή μας με μία εύκολη και υγιεινή συνταγή για σούπα βελουτέ:

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
  • 1½ λίτρο νερό
  • χυμός λεμονιού, κατά βούληση
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φέτα ή ανθότυρο, για το σερβίρισμα
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια με το χοντροκομμένο σπανάκι. Μόλις μαραθεί το σπανάκι, προσθέτουμε το νερό και μόλις το υγρό πάρει βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το σπανάκι, για περίπου 15-20 λεπτά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και χυμό λεμονιού και μεταφέρουμε το μείγμα μας στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις). Πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να προκύψει μια λεία σούπα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φέτα ή ανθότυρο στην πολτοποίηση, αλλιώς κρατάμε το τυρί για το γαρνίρισμα. Για πιο βελούδινο αποτέλεσμα, σουρώνουμε το όλον από λεπτό σουρωτήρι.


  3. Δοκιμάζουμε τη σούπα και προσθέτουμε ό,τι χρειάζεται: λεμόνι, μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο.
  4. Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα ή ανθότυρο (αν δεν τα βάλαμε στην πολτοποίηση) και κρουτόν ή φρυγανισμένο ψωμί

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καταψυγμένo smoothie με ανανά

Her News

Συνταγή: Μανιτάρια πλευρώτους στο φούρνο

Her News

Paloma: Πώς θα φτιάξεις το αγαπημένο κοκτέιλ των Μεξικανών

Her News