HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό φούρνου χωρίς χημικά

Εάν δεν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού του εμπορίου, ίσως προτιμήσετε να φτιάξετε ένα σπιτικό καθαριστικό φούρνου. Η χρήση εξ ολοκλήρου φυσικών συστατικών διασφαλίζει ότι μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας πεντακάθαρο, αποφεύγοντας τις πιθανές τοξίνες. 

Φυσικά, θα μπορούσατε πάντα να αγοράζετε οικολογικά προϊόντα καθαρισμού, αλλά συνήθως είναι δαπανηρά. Αν όμως τα φτιάξετε μόνοι σας, θα εξοικονομήσετε χρήματα και ακόμα καλύτερα δεν θα έχουν χημικά.

Μάλλον καθαρίζετε την κουζίνα σας κάθε εβδομάδα, αλλά πόσο συχνά καθαρίζετε τον φούρνο σας; Ένας βρώμικος φούρνος μπορεί να φαίνεται ακίνδυνος, αλλά μπορεί να απελευθερώσει τοξικό καπνό στην κουζίνα και το σπίτι σας.

Τέλος, το συνεχές κάψιμο των υπολειμμάτων φαγητού στο φούρνο μπορεί να επηρεάσει τη γεύση οτιδήποτε άλλο ψήνετε ή μαγειρεύετε.

Πιθανότατα έχετε ήδη αυτά τα συστατικά  στο σπίτι σας για άλλους σκοπούς. Παρακάτω, θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε ένα σπιτικό καθαριστικό φούρνου με μερικά απλά υλικά.

Θα χρειαστείτε:
  • Δύο κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι Καστίλλης
  • 1 1/3 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού ή λεμονιού (προαιρετικά)
  • ¼ φλιτζάνι  λευκό ξύδι ή μηλόξυδο
  • νερό
Οδηγίες:

1.Ανακατέψτε το σαπούνι Καστίλλης και τη μαγειρική σόδα σε ένα γυάλινο μπολ. Δεδομένου ότι είναι σαπούνι φυτικής προέλευσης, δεν περιέχει επιβλαβή συστατικά ή χημικές ουσίες. Λειτουργεί ως σπιτικό καθαριστικό φούρνου γιατί μπορεί εύκολα να αφαιρέσει λεκέδες και φαγητά που έχουν κολλήσει.

Η μαγειρική σόδα καθαρίζει επίσης καλά τους φούρνους λόγω της ελαφρώς τραχιάς υφής της και της ικανότητάς της να διαλύει το λίπος.

2.Στη συνέχεια, προσθέστε το ξύδι και το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Προσθέστε νερό και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να σχηματίσει μια παχύρρευστη πάστα. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν ξύδι για να καθαρίσουν τα σπίτια τους εδώ και αιώνες αφού είναι αντιβακτηριδιακό. Τα αιθέρια έλαια θα προσθέσουν ένα ευχάριστο άρωμα στο σπίτι σας παρέχοντας παράλληλα αντιμικροβιακά οφέλη.


3.Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, εφαρμόστε το σπιτικό καθαριστικό φούρνου μέχρι να καλυφθεί πλήρως η επιφάνεια. Αφήστε το να καθίσει για έξι έως οκτώ ώρες ή όλη τη νύχτα για καλύτερα αποτελέσματα. Αν δείτε να συσσωρεύεται αφρός, μην ανησυχείτε – αυτό συμβαίνει ως φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας.

4. Αφού το αφήσετε για τον προτεινόμενο χρόνο, μπορείτε να καθαρίσετε το μείγμα. Γεμίστε ένα ξεχωριστό μπολ με νερό και πιάστε το σφουγγάρι και τα γάντια σας. Βουτήξτε το σφουγγάρι στο μπολ κάθε φορά που σκουπίζετε το φούρνο, αλλάζοντας το νερό όσο χρειάζεται.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Το viral hack διακόσμησης ντουλαπιών που θα κάνει την κουζίνα σας να μοιάζει με χριστουγεννιάτικη ταινία του Netflix

HerNews ka

Ο οδηγός για ρούχα πάντα σιδερωμένα: Πώς να αποφύγετε το σίδερο μετά το πλύσιμο

HerNews ka

Τα 8 χρώματα που θα προσφέρουν στο σαλόνι σας αύρα ηρεμίας και χαλάρωσης

HerNews ka