HerNews.gr
Ελλάδα

Μαρία Σπυράκη: Αναστέλλεται η κομματική της ιδιότητα με απόφαση Μητσοτάκη

Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Τι συνέβη με τη Μαρία Σπυράκη

Υπενθυμίζεται πως η ευρωπαϊκή εισαγγελία ανακοίνωσε εχθές ότι ζητήθηκε η άρση ασυλίας δύο Ελληνίδων ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων η Εύα Καϊλή, η οποία έχει ήδη προφυλακιστεί στο πλαίσιο άλλης έρευνας για μια υπόθεση διαφθοράς όπου εμπλέκεται το Κατάρ.

Το αίτημα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας βασίζεται σε μια άλλη έρευνα, διαφορετική από εκείνη που αφορά το Κατάρ, η οποία διενεργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Στη λακωνική ανακοίνωσή της η εισαγγελία ανέφερε ότι αντικείμενο της έρευνας ήταν η χρήση των βουλευτικών αποζημιώσεων και συγκεκριμένα οι αμοιβές των κοινοβουλευτικών βοηθών.

Η δεύτερη ευρωβουλευτής της οποίας ζητείται η άρση της ασυλίας είναι η Μαρία Σπυράκη, η οποία είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σε ανακοίνωσή της, η Μαρία Σπυράκη αποδέχτηκε την άρση ασυλίας της:

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το Qatar Gate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση» ανέφερε η ευρωβουλευτής.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Spyraki (@mariaspyrakieu)

Μαρία Σπυράκη: “Ζητώ αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας”

Ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με οποιοδήποτε σκάνδαλο που ξέσπασε στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο οποίο εμπλέκεται η Εύα Καϊλή, επανέλαβε η ευρωβουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ.

Η Μαρία Σπυράκη ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής πως σκοπεύει να ζητήσει αναστολή της κομματικής της ιδιότητας ως μέλος της ΝΔ.

“Η υπόθεση αφορά την ευθύνη μου για τη διαχείριση του προϋπολογισμού του γραφείου που δεν έχει να κάνει με χρήματα που πιάνει βουλευτής στα χέρια του. Η ευθύνη βαραίνει το ίδιο το φυσικό πρόσωπο αλλά και τον ίδιο τον βουλευτή”, δήλωσε.

Τόνισε μάλιστα πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατό η διαδικασία της έρευνας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Spyraki (@mariaspyrakieu)

Το αίτημά της έγινε δεκτό από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έτσι η πολιτικός δεν θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αποκαλύψεις από συγκρατούμενο του Αναγνωστόπουλου: «Έμοιαζε σαν ποντικός που κρύβεται, μάλλον φοβάται»

Her News b

Πάτρα: Γιατί η Ρούλα δεν θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης

Her News

Θέμης Αδαμαντίδης: Η επίσημη ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για τη σύλληψή του – Οδηγείται στον εισαγγελέα

Her News b