HerNews.gr
Ελλάδα

Πατέρας Αντώνιος: Καλείται να παραστεί ενώπιον εισαγγελέα ως ύποπτος για ασέλγεια σε ανήλικο

Ο πατέρας Αντώνιος πλέον καλείται να αντιμετωπίσει τον εισαγγελέα ως ύποπτος για ασέλγεια σε ανήλικο, με βάση έρευνας που έκαναν δυο εισαγγελείς, η Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη και η Κυριακή Τσίχλη.

Σύμφωνα με έγκαιρες πληροφορίες ο ίδιος έλαβε κλήση προκειμένου να παραστεί ενώπιον τους για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο πατέρας Αντώνιος θεωρείται πλέον ως ο ύποπτος τέλεσης του κακουργήματος της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αλλά και ως ύποπτος τέλεσης του πλημμελήματος της ηθικής αυτουργίας σε σωματική βλάβη αδυνάμων κατά συρροή.

Παρόμοια κλήση δεν έλαβε μόνο εκείνος, αλλά και κάποιοι εργαζόμενοι σε τρεις  δομές της Κιβωτού και πιο συγκεκριμένα τρεις σε Αθήνα, δύο σε Χίο και δυο στο Βόλο, αφού κατηγορούνται για τέλεση αδικήματος σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων. 

Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να παραστούν ενώπιον των δυο εισαγγελέων είτε αυτοπροσώπως είτε δια των δικηγόρων τους και να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και μάλιστα μέσα στο διάστημα της επόμενης εβδομάδας. Έχουν, δε, δικαίωμα το δικαίωμα να ζητήσουν και παράλληλα να λάβουν κάποια προθεσμία ώστε να εξηγήσουν τι συνέβη. Μετά η διαδικασία είναι να αποφασίσουν, κατόπιν παράδοσης γραπτών υπομνημάτων, οι δυο εισαγγελείς που αναφέραμε παραπάνω για να αποφασίσουν αν τελικά θα ασκηθεί ποινική δίωξη ή όχι. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι εισαγγελείς περιλαμβάνεται πλήθος σημαντικών καταθέσεων μαρτύρων, οι οποίοι επιβεβαιώνουν κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών σε δομές της Κιβωτού.
Ανάμεσα στις κατηγορίες βρίσκεται και το ότι τους στερούσαν το φαγητό ή ως ενδείξη τιμωρίας τους οδηγούσαν σε κατάσταση απομόνωσης.
Ακόμη τα παιδιά αναγκαζόντουσαν να υποστούν σκληρές καταναγκαστικές εργασίες. Εκείνος που χειρίζεται την υπόθεση είναι ο εισαγγελέας Σέβης και έχει εντάξει εντολή για πλήρη οικονομικό έλεγχο της Κιβωτού. 

 

 

Νεότερα Άρθρα

«Ο σεξισμός πληγώνει την κοινωνία. Αντιμετώπισέ τον στα ίσια» – Τη νέα καμπάνια κατά του σεξισμού παρουσίασε η Μαρία Συρεγγέλα

Her News

Ελένη Μπούκη για την κακοκαιρία Daniel: «Μετά το ρήμα αγαπώ, το βοηθώ είναι το πιο ωραίο ρήμα στον κόσμο»

HerNews ka

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο Έλληνα Ολυμπιονίκη – Η τελευταία επιθυμία του

Her News