HerNews.gr
Διεθνή

Άνοιξε ξανά ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στη Νέα Υόρκη – Είχε καταστραφεί την 11η Σεπτεμβρίου

Η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία που είχε καταστραφεί στις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, έχοντας μετρήσει ανυπολόγιστο αριθμό θυμάτων, άνοιξε ξανά!

Οι θρησκευτικές αρχές αποφάσισαν να ξαναχτίσουν τον Άγιο Νικόλαο χαρίζοντας στο Σημείο Μηδέν και στους επισκέπτες του έναν τόπο λατρείας και προσευχής που θα απευθυνόταν όχι μόνο σε ορθόδοξους χριστιανούς, αλλά σε ανθρώπους κάθε θρησκεύματος.

Η νέα εκκλησία αποτελεί μια εξέχουσα έκφραση του ορθόδοξου χριστιανισμού στην πόλη και αποτελεί πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Στη νέα εκκλησία, χρησιμοποιήθηκε λευκό, πεντελικό μάρμαρο, το ίδιο που είχε χρησιμοποιηθεί και στον Παρθενώνα, ενώ το εσωτερικό της εκκλησίας διακοσμήθηκε με αγιογραφίες φιλοτεχνημένες από Έλληνα μοναχό.

Η ανακατασκευασμένη εκκλησία στέκει σε περίοπτη θέση στο Liberty Park, ατενίζοντας το μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου και τον φωτεινό θόλο του που, τις νύχτες, θυμίζει τις ζωές που χάθηκαν το 2001 αλλά και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από επαγγελματίες και εθελοντές για τη διάσωση τόσων άλλων.

Εκτενές δημοσίευμα φιλοξενεί η «New York Times» για την τον πρόσφατο εσπερινό που σήμανε την επίσημη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου το Σημείο Μηδέν στο Μανχάταν, «μετά από 21 χρόνια και $85 εκατομμύρια», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της Νέας Υόρκης.

Μάλιστα εξυμνεί την ιστορικότητα του ναού και τη σημασία του μέσα από τις προσωπικές ιστορίες ομογενών ενοριτών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Britney Spears: Η μητέρα της εργάζεται ως αναπληρώτρια δασκάλα καθώς αγωνίζεται να πληρώσει τους λογαριασμούς

HerNews ka

Τζόνι Ντεπ vs Άμπερ Χερντ: Το κομμένο δάχτυλο & το τέλος ενός έρωτα

Her News b

Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ: Στέκεται υπέρ των γενναίων πολιτών της Ουκρανίας

Her News