HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Τα Dos και Don’ts της περιποίησης του δέρματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το να μάθεις ότι είσαι έγκυος είναι τελικά μια από τις πιο χαρούμενες στιγμές στη ζωή σου. Αλλά δημιουργεί επίσης ένα σωρό ερωτήματα.

Τι να φας; Τι συμπληρώματα να πάρεις; Τι να χρησιμοποιήσετε  ή να μην χρησιμοποιήσετε  όσον αφορά την περιποίηση του δέρματος; Είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα αλλά εμείς θα εστιάσουμε τώρα στην περιποίηση του δέρματος.

Εάν έχετε πληκτρολογήσει “τι προϊόντα να χρησιμοποιήσει μια έγκυος” στο Google και αισθανθήκατε αμέσως συγκλονισμένες, δεν είστε μόνες.

Καθώς απαγορεύεται η διεξαγωγή κλινικών δοκιμών σε έγκυες γυναίκες (για προφανείς λόγους), οι περισσότεροι παρασκευαστές περιποίησης δέρματος δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν τα προϊόντα τους ως «ασφαλή» για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

Μην αισθάνεστε ότι σας κυριεύει ο φόβος ή  μην πιέζεστε από το μάρκετινγκ που υποδηλώνει ότι πρέπει να ενσωματώσετε εκατοντάδες πράγματα στη ρουτίνα σας όταν είστε έγκυος. 

Οι περισσότερες πραγματικές ανησυχίες για την ασφάλεια αφορούν τα φάρμακα και όχι τα καλλυντικά. Ωστόσο, χρησιμοποιούμε καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης του δέρματος τις περισσότερες μέρες, και σε ορισμένες περιπτώσεις δύο φορές την ημέρα ή περισσότερο, επομένως υπάρχει κάποια εγκυρότητα στις ανησυχίες ότι η σωρευτική έκθεση σε ορισμένα συστατικά μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις. Τελικά, πρέπει να κάνεις αυτό που νιώθεις σωστό για σένα.

Κρατήστε μερικά από τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα skincare σας

Δεν είναι απαραίτητο να καταργήσετε ολόκληρη την υπάρχουσα ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας και να ξεκινήσετε ξανά από το μηδέν μόνο και μόνο επειδή είστε έγκυος. Αντίθετα, κοιτάξτε το δέρμα σας και σκεφτείτε τι χρειάζεται.

Τα βασικά πράγματα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι: ένα καλό υαλουρονικό οξύ για τη διατήρηση της ενυδάτωσης, βιταμίνη C για να φωτίσει και να ελέγξει πράγματα όπως το μέλασμα και τη μελάγχρωση και, το πιο σημαντικό, SPF για αντηλιακή προστασία είτε είστε έγκυος είτε όχι.

Μην κόβετε εντελώς τα λάδια

Αιθέρια έλαια όπως αυτά που θα βρείτε σε ένα μείγμα αρωματοθεραπείας σε ένα λουτρό ή λάδι σώματος, και τα οποία εφαρμόζονται σε ολόκληρη την επιφάνεια του δέρματος, θα πρέπει να αποφεύγονται. Και αυτό επειδή η συγκέντρωση των ελαίων, απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος και είναι δυνητικά ένα πρόβλημα.

Αλλά αν χρησιμοποιείτε ένα λάδι προσώπου που έχει ένα άρωμα με μερικά αιθέρια έλαια, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μιλάτε πάντα με τον γιατρό σας ώστε να σας κατευθύνει εκείνος σωστά αναφορικά με τις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί παθαίνεις κράμπες στα πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

HerNews ka

Κατάψυξη Ωαρίων: Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Vip Group

Τσάντα Μαιευτηρίου: Τι πρέπει να περιέχει;

Her News b