HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να αποθηκεύσετε προσεκτικά τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια σας

Η στιγμή που ξεστολίζουμε είναι πάντα λίγο λυπητερή για όλους μας για αυτό υπάρχουν και πολλοί που κρατούν την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση όσο περισσότερο μπορούν. 

Όμως κάποια στιγμή καλώς ή κακώς θα πρέπει να ξεστολίσουμε επιτέλους το σπίτι μας πριν έρθει το… Πάσχα! Οπότε ακόμα και αν είσαι από εκείνους που ξεστολίζουν λίγο πριν από την Καθαρά Δευτέρα πάλι σε αφορά αυτό το άρθρο για αυτό συνέχισε να διαβάζεις.

Με το να αποθηκεύσετε σωστά τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια σας θα σας είναι πολύ πιο εύκολή η διαδικασία στολισμού τα επόμενα Χριστούγεννα.

1. Κάντε ξεκαθάρισμα πριν τα αποθηκεύσετε

Πριν μαζέψετε οποιαδήποτε διακοσμητικά στολίδια, αφιερώστε ένα λεπτό για να τα επεξεργαστείτε και σκεφτείτε τι θέλετε να κρατήσετε. Υπάρχουν κάποια που έχουν σπάσει ή έχουν μείνει στο κουτί όταν τοποθετείτε τα υπόλοιπα; Ή έχετε πάρα πολλά ενός συγκεκριμένου τύπου; Βάλτε τα στην άκρη  για δωρεά ή πετάξτε τα αν δεν υπάρχει επιλογή.

2. Επενδύστε σε κουτιά αποθήκευσης με καλή ποιότητα

Αν αποθηκεύετε τα διακοσμητικά στοιχεία των διακοπών σας σε γκαράζ, σοφίτες ή υπόγεια, θα θέλετε να επιλέξετε ένα δοχείο υψηλής ποιότητας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως ραγίσει το πλαστικό και τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια σας δεν θα καταστραφούν από την υγρασία και την σκόνη. Αν μπορείτε, χρησιμοποιήστε κουτιά από την ίδια σειρά ώστε να στοιβάζονται μεταξύ τους και η διαφάνεια είναι ιδανική για ευκολία στη χρήση καθώς βλέπετε τι υπάρχει στο εσωτερικό. Αξίζει πραγματικά να επενδύσετε σε μερικά καλής ποιότητας πλαστικά κουτιά αποθήκευσης για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σας αντί να χρησιμοποιήσετε χαρτόκουτα. 

3. Αποθηκεύστε παρόμοια αντικείμενα μαζί

Όταν αποθηκεύετε εποχιακά είδη διακόσμησης  είναι καλύτερο να  αποθηκεύετε τα παρόμοια κομμάτια μαζί. Μπορείτε επίσης να τα αποθηκεύσετε και με βάση το χρώμα, το δωμάτιο που μπαίνουν (πχ κουζίνα μπαλκόνι, σαλόνι κλπ).

4. Μην ξεχνάτε να βάζετε ετικέτες στα κουτιά σας

Η ετικέτα είναι κάτι πολύ σημαντικό που κάνει πολύ πιο εύκολη τη δουλειά σας. Ακόμη και αν είναι διάφανο το κουτί και πάλι πρέπει να βάλετε ετικέτες για να είστε σίγουροι. Extra tip: προσπαθήστε να είστε όσο πιο ακριβείς γίνεται με τις ετικέτες πχ: “Γιρλάντα για το τραπέζι σαλονιού” ή “Λαμπάκια για το μπαλκόνι”.

5. Δώστε στα εύθραυστα στολίδια extra προστασία

Κάποια διακοσμητικά  χριστουγεννιάτικων δέντρων χρειάζονται επιπλέον προστασία, γι’ αυτό επενδύστε σε αποθηκευτικό χώρο με ξεχωριστές θήκες για να τα κρατάτε χωριστά. Οι θήκες αυγών είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρά στολίδια και μπορούν να στοιβάζονται μέσα σε ένα μεγαλύτερο κουτί για επιπλέον προστασία. Αποθηκεύστε τα ανά τύπο, με τρόπο που να έχει νόημα για εσάς – ξύλινα στολίδια σε ένα κουτί, γυαλί σε άλλο, μπιχλιμπίδια με χρώμα σε ένα τρίτο. Επίσης μπορείτε να τα τυλίξετε με κομμάτια εφημερίδας.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Tips για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ένα self-care καταφύγιο

Her News

4 αρώματα κεριών που πρέπει να αποφύγετε για το φθινόπωρο και τι επιλέγουν οι σχεδιαστές για εκλεπτυσμένα εποχιακά αρώματα

HerNews ka

Δημιουργικές ιδέες για την οργάνωση μπάνιου

Her News