HerNews.gr
DECORNEWS

4 αρώματα κεριών που πρέπει να αποφύγετε για το φθινόπωρο και τι επιλέγουν οι σχεδιαστές για εκλεπτυσμένα εποχιακά αρώματα

Υπάρχει κάτι σχετικά με την άφιξη του φθινοπώρου που απαιτεί απλώς ένα κερί. Καθώς καλωσορίζουμε την επιστροφή της σεζόν, η ζεστή λάμψη μιας φλόγας που τρεμοπαίζει υποδέχεται αμέσως μια ατμόσφαιρα hygge στο σπίτι σας και φυσικά, εάν συνοδεύεται από ένα ανακουφιστικό άρωμα, στέλνει ένα σήμα στις αισθήσεις σας ότι η νέα σεζόν έχει εγκατασταθεί επίσημα. 

Συνήθως, προσεγγίζουμε τις τυπικές νότες από pumpkin spice, μπισκότα με ζάχαρη και ψημένη μηλόπιτα για ένα φθινοπωρινό άρωμα, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι αυτές οι μυρωδιές είναι υπερβολικές. 

Ναι, είναι μυρωδάτα και συνώνυμα με το φθινόπωρο, αλλά σίγουρα δεν είναι «εκλεπτυσμένα» και θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίζει σχεδόν πανομοιότυπα με όλα τα άλλα. 

Τα τα τέσσερα υπερβολικά αρώματα που πρέπει να αποφύγετε και τι να χρησιμοποιήσετε αντ ‘αυτού αυτό το φθινόπωρο:

1. Pumpkin spice

brown ribbed glass candle lit on a trinket tray with a similar rattan tray nearby

Το φθινόπωρο είναι πλέον συνώνυμο με το pumpkin spice latte – αυτό είναι το latte με καρυκεύματα κολοκύθας για εσάς που δεν πίνετε καφέ. Ναι, η μυρωδιά της ψημένης κολοκυθόπιτας αρωματισμένης με κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο είναι η επιτομή του φθινοπώρου, αλλά κάθε εταιρεία κεριών που υπάρχει έχει πλέον ανέβει στην τάση, με αποτέλεσμα μερικές νοσηρές γλυκές προσαρμογές που δεν ταιριάζουν καθόλου στο σπίτι σας. Όλα τα πράγματα με κολοκύθα για το φθινόπωρο γίνονται λίγο κλισέ. 

Χρησιμοποιήστε αντ ‘αυτού: Για ένα παρόμοιο ζεστό άρωμα σπιτιού που είναι λιγότερο γλυκό και συνθετικό, αναζητήστε πολυτελή μπαχαρικά που σχετίζονται με αυτήν τη μεταβατική εποχή, όπως κάρδαμο ή γαρύφαλλο.

 Μπορεί να είναι το όνειρο μιας έφηβης, αλλά το εξαιρετικά γλυκό άρωμα απέχει πολύ από το να είναι εκλεπτυσμένο. Ρίξτε νότες από βανίλια, τζίντζερ και κανέλα και μπορείτε να κατακλύσετε γρήγορα έναν χώρο.  

Χρησιμοποιήστε αντ ‘αυτού: Για όσους δεν θέλουν απαραίτητα το σαλόνι τους να μυρίζει σαν φρεσκοψημένα μπισκότα στις 9 το πρωί του Σαββάτου, αλλά λατρεύουν να δημιουργούν ζεστασιά σε όλο το χώρο τους, το σουέτ ή το δέρμα θα ήταν μια υπέροχη επιλογή για ένα πολυτελές και ελαφρώς απροσδόκητο, άρωμα φθινοπώρου.Μια επιλογή από κεριά σε ένα μικρό τραπέζι

3. Μηλόπιτα

Μυρωδιές όπως η φρεσκοψημένη μηλόπιτα  κάνουν πάντα την εμφάνισή τους αυτή την εποχή του χρόνου καθώς πλησιάζουμε στους πιο κρύους μήνες. Όμως, ενώ αυτά τα αρώματα έχουν μια ήρεμη φθινοπωρινή αίσθηση, έχουν κυκλοφορήσει τόσο μαζικά στην αγορά που δεν έχουν καμία ένδειξη πολυτέλειας. Επίσης, συνήθως δεν έχουν το βάθος και τις διαστάσεις των αρωμάτων υψηλής ποιότητας. 

Χρησιμοποιήστε αντ ‘αυτού: Αντί να αγοράζετε απίθανα αρώματα όπως μηλόπιτα δοκιμάστε αρώματα  φρούτων όπως μούρα, μήλα ή σύκα. 

3. Caramel Toffee

Mπορεί να αρέσουν στα παιδιά σας, αλλά αυτά τα ζαχαρούχα αρώματα δεν κάνουν θαύματα για ένα πολυτελές φθινοπωρινό σαλόνι. 

Χρησιμοποιήστε αντ ‘αυτού: Ένα κερί με άρωμα φθινοπώρου πρέπει να προσφέρει άνεση, γι’ αυτό σκεφτείτε τα φυσικά συστατικά, με υπέροχη οσμή, όπως η κανέλα.

Για ένα πιο ελαφρύ, καθαρό άρωμα, μπορείτε να δοκιμάσετε έλατο. Το απαλό του άρωμα θα σας κρατήσει μέχρι τα Χριστούγεννα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ειδικοί τρόποι για να διατηρήσετε το κρεβάτι σας δροσερό ώστε να ξυπνάτε ανανεωμένοι

HerNews ka

Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας για τα Χριστούγεννα: Συμβουλές για μια φωτεινή εορταστική ατμόσφαιρα

HerNews ka

Πως να προστατεύσουμε τα φυτά από το κρύο

Her News