HerNews.gr
Διεθνή

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Το κολιέ της από πετράδια αμέθυστου θα μπορούσε να φτάσει τα 500 χιλιάδες δολάρια σε δημοπρασία

Οι θαυμαστές της πριγκίπισσας Νταϊάνα μπορούν να κατέχουν ένα κομμάτι της βασιλικής ιστορίας… αν έχουν επιπλέον 500 χιλιάδες δολάρια.

Το τεράστιο μενταγιόν σταυρού από αμέθυστο και διαμάντια που φόρεσε η Πριγκίπισσα Νταϊάνα σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά το 1987 θα συμπεριληφθεί στην ετήσια έκπτωση Royal and Noble του Sotheby’s , που ξεκινά αύριο και σύμφωνα με ειδικούς κοσμήματος, το κομμάτι μπορεί να αξίζει από 357.000 έως 500.000 δολάρια.

Η Νταϊάνα δανείστηκε το κομμάτι του Garrard, γνωστό ως σταυρός του Αταλάχ, για να το φορέσει με ένα μαύρο-μωβ βελούδινο φόρεμα Catherine Walker σε ένα γκαλά για τα Birthrights, μια φιλανθρωπική οργάνωση εγκυμοσύνης και τοκετού.

Ο συνδυασμός του σταυρού με ένα μαργαριταρένιο κολιέ και το φόρεμα με βολάν, σχεδόν σε στυλ Tudor ήταν μια τεράστια αναχώρηση της μόδας για την πριγκίπισσα και κάποιοι δηλώνουν πως «πολύ λίγοι άνθρωποι θα μπορούσαν να κουβαλήσουν ένα ασυνήθιστο κομμάτι σαν αυτό, αλλά η πριγκίπισσα Νταϊάνα σίγουρα μπόρεσε».

Ο Avi Aranbaiev, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Liori Diamonds , είπε ότι ενώ «ένα τέτοιο κειμήλιο είναι ανεκτίμητο» λόγω της βασιλικής του προέλευσης, το μενταγιόν «θα μπορούσε να πουληθεί για πολύ περισσότερα από 500.000 δολάρια».

«Έχουμε δει κομμάτια με τέτοια συναισθηματική αξία να πωλούνται πολύ περισσότερο», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι αν ο κοσμηματοπώλης επανακατασκευάσει αυτό ακριβώς το κολιέ δεν θα κόστιζε περισσότερο από 30 χιλιάδες, αλλά δεδομένης της συναισθηματικής αξίας αυτού του κομματιού δεν το κάνει έχουν πραγματική αξία.

Ο Στόουν υπολόγισε ότι το κομμάτι αξίζει περίπου 300.000 λίρες, ή 357.000 δολάρια, προσθέτοντας ότι το μενταγιόν είχε μια ιδιαίτερη «αίσθηση» καθώς το στυλ αμέθυστου «ανήκε στο παρελθόν στον Naim Attallah  φίλο της Νταϊάνα και πρώην διευθυντή της Asprey  που της το δάνεισε πολλές φορές».

«Αν και ο αμέθυστος αντιπροσωπεύει παραδοσιακά το προνόμιο της βασιλικής οικογένειας, η επιλογή της Νταϊάνα να φορέσει το μενταγιόν με μια ασυνήθιστα μακριά αλυσίδα ενσωματώνει την ικανότητά της να επιδεικνύει τη συλλογή της από βασιλικά κοσμήματα με μοναδικό τρόπο, χωρίς να φοβάται να πάει ενάντια στην παράδοση και να αλλάξει πολυτελή κομμάτια», συνέχισε ο ειδικός.

Η υποβολή προσφορών για το εξαιρετικό κομμάτι ξεκινά αύριο και διαρκεί έως τις 18 Ιανουαρίου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ο κίνδυνος της ξηρασίας «στοιχειώνει» την Ευρώπη – Μεγάλο πλήγμα σε σοδειές και ενέργεια

Her News

Maluma: Ούτε το Forbes δεν κατάφερε να αντισταθεί στον Κολομβιανό καρδιοκατακτητή

Her News

Shakira: Ξανά ερωτευμένη; Δείτε ποιος είναι ο σύντροφός της

HerNews ka